18.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Investitori iz UAE žele preuzeti Institut Simo Milošević

Institut Igalo

Investitori iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) zainteresovani su za privatizaciju Instituta “Simo Milošević”. Predstavnici Ministarstva zdravlja učestvovaće na arapskom medicinskom sajmu Arab Health, gdje će biti riječi o privatizaciji crnogorskog zdravstvenog centra.

Delegacija Ministarstva zdravlja, predvođena ministrom zdravlja Kenanom Hrapovićem, učestvovaće na medicinskom sajmu Arab Health, koji se održava u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, krajem januara i početkom februara.

Pored ministra Hrapovića, u delegaciji će biti i Milica Škiljević, generalna direktorka Direktorata za ekonomiku u zdravstvu, Mirjana Đuranović, samostalna savjetnica za međunarodnu saradnju u Ministarstvu zdravlja i dr Marina Delić direktorica Instituta „Dr Simo Milošević”, Igalo.

Ambasada Crne Gore u Ujedinjenim Arapskim Emiratima izvijestila je Ministarstvo zdravlja, preko Ministarstva vanjskih poslova, da je ambasador Darko Uskoković razgovarao sa podsekretarom Ministarstva zdravlja Ujedinjenih Arapskih Emirata dr Muhamedom Al Ulamom o mogućim vidovima saradnje u oblasti zdravstva izmedju ove dvije zemlje. U cilju konkretizacije saradnje i organoizovanja susreta ministara zdravlja Crne Gore i UAE predloženo je učešće na medicinskom sajmu Arab Health.

“Tokom bilateralnog sastanka ministara zdravlja Crne Gore i UAE zastupaće se interesi Crne Gore u smislu da će biti prezentovani potencijali crnogorskog zdravstvenog sistema, kao i mogućnosti ulaganja stranih investitora u zdravstveni sistem Crne Gore. Kako se navodi u pismu Ambasade CG u UAE da je predmet posebnog interesovanja UAE Institut „Dr Simo Milošević, Igalo, u sastavu delegacije je i predstavnik ove ustanove koji će prezentirati potencijale Instituta”, piše u Platformi za učećše delegacije Ministarstva zdravlja na medicinskom sajmu Arab Health.

Institut Igalo
Institut Igalo

Ministarstvo zdravlja Crne Gore će izraziti interes u dijelu razmjene studenata, naučnika i istraživača koji se mogu usavršavati u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, razgovaraće o mogućnosti tretiranja emiratskih pacijenata u rehabilitacionom centru Crne Gore, upućivanju crnogorskih zdravstvenih radnika u dijagnostičke centre u UAE u cilju razmjene iskustva, zajedničkih obuka i razmjene medicinskog osoblja.

Podsjetimo, Vlada ima namjeru da privatizuje Institut, ali su do sada propadali svi tenderi raspisani za privatizaciju našeg zdravstvenog centra.

/Analitika/

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije