12.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Intezivne promo aktivnosti hotela Regent Porto Montenegro u region

Regent Porto Montenegro

U sklopu redovnih aktivnosti hotela Regent Porto Montenegro, nakon uspješne promocije u Hrvatskoj i Albaniji, Jelena Čabarkapa, manadžerka prodaje ovog rizorta, boravila je u dvonedjeljnoj posjeti regionalnom tržištu u Bosni i Hercegovini i u Srbiji.

Prilikom ovih posjeta Čabarkapa se susrela se sa turističkim akterima iz sfere elitnog turizma, ali takođe i iz sfere MICE i kongresnog segmenta ove djelatnosti.

Prvo predstavljanje na teritoriji Bosne i Hercegovine označava početak saradnje sa turističkim agencijama i turoperaterima kao i akterima iz privatnog i javnog sektora.

“Komunikacija sa regionalnim tržistima i umrežavanje sa svim turističkim akterima je neophodna zarad zaokruživanja i unapređenja ponude i cjelokupnog poslovanja na regionalnom nivou. Balkan polako postaje prepoznata i aktuelna destinacija, kako za investitore tako i za goste iz cijelog svijeta. Balkan ture osmišljene od strane turističkih agencija i operatera za sada uključuju posjete određenim prirodnim i kulturnim centrima u Crnoj Gori, Albaniji, Hrvatskoj, Srbiji i BiH ali zbog izobilja ponude nose veoma značajan potencijal za dalji razvoj”, istakla je Čabarkapa.

Jelena Čabarkapa

“Kako je na regionalnom tržištu u proteklih godinu dana zabilježen porast gostiju sa arapskog i kineskog tržista moram napomenuti da je, pored zajedničkih napora za promociju destinacije na ovim tržištima i novim kao što su Izrael i Iran, neophodno uložiti dodatne napore po pitanju olakšavanja viznih režima, u kojem je dijelu Crna Gora već napravila veoma značajan iskorak”, dodala je ona.

Kada se radi o MICE sektoru, hotel Regent Porto Montenegro je zabilježio veoma značajan rast u protekloj godini. Ovdje je posebno značajna saradnja ostvarena sa partnerima u Beogradu koji se šest godina za redom pozicionirao među prvih 50 kongresnih destinacija na svijetu. Ova destinacija je značajna kao sjedište velikih korporacija i njihovih centrala, što je ključno za razvoj ovog dijela poslovanja.

Aktivnosti regionalnih posjeta umnogome doprinose poboljšanju i unapređenju djelovanja u najbrže rastućoj grani privrede.

 

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije