11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Integrisani grad uklopljen u postojeće okruženje na Luštici

Luštica Development
Luštica Development

Projektnim rješenjima i planiranim aktivnostima predviđeno je da budući turistički grad Luštica Bay bude u potpunosti integrisan u lokalno okruženje i da zaživi kao funkcionalan grad otvoren posjetiocima tokom cijele godine. To će biti obezbijeđeno odabirom arhitekture, ekološkom gradnjom i slobodnim odnosno nesmetanim pristupom destinaciji, a od primarne važnosti je uključivanje lokalne zajednice u njegovo funkcionisanje, saopštavaju iz Luštica Developmenta.

U skladu sa razvojnom filozofijom matične kompanije, Orascom Development Holding, Master plan obuhvata izgradnju potpuno integrisane destinacije sa svim neophodnim sadržajima i uslugama koje će nuditi mogućnost i kratkotrajnog i stalnog prebivališta.

Kao rezidencijalna zajednica Luštica Bay će imati društveno-korisne objekte kao što su školska ustanova i medicinski centar, i sadržaje za aktivnosti zdravog stila života, uključujući i planinarske staze i sportske objekte. Saobraćajnice budućeg turističkog grada će biti povezane sa postojećim u Radovićima kako bi bio obezbijeđen nesmetan pristup budućem gradu i njegovim sadržajima: dvjema marinama, spa i wellness centru, sportskim sadržajima, buticima, kafićima, restoranima i hotelima koji će se prostirati duž 35 km netaknutog priobalja.

gradnja marine i prvih objekata Lustice bayU istoj funkciji biće i lokalna tržnica poljoprivrednih proizvoda iz lokalne proizvodnje namijenjene za potrošnju ne samo unutar zajednice grada nego i okolnih naselja.

Prvi objekti Lustica BayaU namjeri da, mnogo prije nego što prva jahta uplovi u marinu Lustica Bay, kreiramo život grada, mi smo već počeli sa organizovanjem različitih sportskih i kulturnih aktivnosti, naročito u ljetnjim mjesecima, kako bismo Luštica Bay učinili primamljivom destinacijom sa bogatom ponudom za posjetioce, kaže se u sopštenju kompanije.

 

Najčitanije