8.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Integracija samoniklog jestivog bilja u turističku i kulinarsku ponudu južnog Jadrana…

Žućenica
Žućenica

Centar za zaštitu i proučavanje ptica, Ekološko društvo Boke Kotorske i Opština Tivat, u saradnji sa partnerskim organizacijama Opštinom Baška voda, Hrvatskim institutom za održivi razvoj i udruženjem BIOM organizuju trodnevni trening „Uvod u branje samoniklog jestivog bilja-integracija samoniklog jestivog bilja u turističku kulinarsku ponudu južnog Jadrana“ koji će biti održan na Orjenu u periodu od 7. od 9. oktobra 2016. godine.

Događaj se organizuje u okviru IPA prekograničnog projekta “Posmatranje ptica i ekoturizam na južnom Jadranu (BETSA)” finansiranog od strane Evropske unije u okviru Prekograničnog programa Hrvatska-Crna Gora koji ima za cilj unaprijeđenje turističke ponude regiona Boke Kotorske i Dubrovačko-neretvanske županije zasnovane na posmatranju ptica.

Trening ima za cilj upoznavanje sa samoniklim biljem prisutnim na području Orjena, načinima njegovog sakupljanja i upotrebe u kulinarstvu u cilju unaprijeđenja turističke kulinarske ponude područja Boke Kotorske. Stoga, Centar za zaštitu i proučavanje ptica poziva zainteresovane turističke ponuđače, kao i ljubitelje prirode da učestvuju na treningu.

Prevoz, hrana i smještaj su obezbjeđeni.

S obzirom da je broj mjesta za učešće ograničen, molimo zainteresovane da se prijave putem e-mail-a ketiv6@gmail.com ili telefona 067/201 625

 

Najčitanije