3 C
Kotor

Slušaj online radio

Institut Igalo ostvario 218 hiljada noćenja

Institut Igalo
Institut Igalo

Prvu fazu Instituta Igalo 23.decembra napuštaju nakon rehabilitacije posljednji posjetioci. Medicinske usluge ove ustanove koristili pacijenti iz Crne Gore, korisnici Fonda zdravstva, Saveza udruženja penzionera, brojne sindikalne organizacije, kao i gosti iz Albanije. Prva faze Instituta biće opet otvorena sredinom  aprila 2018.

„U 2017. godini uoba objekta Instituta Dr Simo Milošević ostvareno je 218.000 noćenja. Cijene se nisu mijenjale. Kao i prethodnih godina, većinu gostiju u Drugoj  faze činili su Norvežani, Šveđani, Danci, Rusi, Holanđani, ali i korisnici usluga sa EX YU prostora. Takođe, veliki broj sportista boravio je na pripremama, kao i onih koji su putem agencija provodili po nekoliko dana u Institutu, u sklopu kružnih putovanja po Balkanu i Evropi“- naglašava direktor marketinga i prodaje Instituta Igalo, Nikola Mračević.

Uoči Praznika mimoze, nakon zimske pauze, Institut će 29. januara otvoriti objekat Druge faze, uz očekivano rekordnu posjetu. Jer, Institut će biti domaćin najvećih dešavanja:dva maskenbala za odrasle, dječijeg maskenbala, tradicionalne riblje večere, kao i XXIII Plivačkog mitinga „Montenegro mimoza kup“.

Već vlada veliko interesovanje  agencija iz okruženja, posebno iz Srbije i Republike Srpske, kojima sui ove godine ponuđeni aranžmanipo specijanim cijenama, dodaje Mraćević:

„Dok traje zimska pauza u Drugoj  fazi, pored redovnog održavanja, u toku je kompletno renoviranje 15 kupatila, uređenje enterijela u dijelu smještajnog prostora, kao i u više sala. Želimo da kongresni, tj. MICE  turizam opet postane prepoznatljiv dio ponude Instituta Igalo. Završavamo sanaciju cjevovoda na terpijskom bloku, dijela klimatizacionog sistema i ugradnju nove kuhinjske opreme“- naglašava Mračević.

Nikola Mračević

Nakon više od tri decenije Institut obnovlja medicinsku opremu i imaće  najsavremenije uređaje za dijagnostiku i rehabilitaciju kardioloških pacijenata: ultrazvučni aparat najnovije generacije, EKG aparata, holter EKG, holter TA, ergobicikla TREADMIL, trenažne trake i dr. U upotrebi će biti savremeni aparat za elektromiografiju (EMNG), kao i novi aparat za biohemijske analize krvi u laboratoriji.

Dugogodišnji strateški partneri Institutu Igalo daju potvrdu kvaliteta medicinskih usluga. Obnovljen je godišnji ugovor za sedam grupa (jedna više), odnosno za 980 norveških pacijenata, od aprila do kraja oktobra. Dolazak prvih Holanđana očekujemo, takođe, početkom aprila- najavljuje Mračević.

Institut ima odlične izglede za dolazak pacijenata i gostiju sa više drugih tržišta. Nastaviće sa promocijom ponude na sajmovima turizma u Oslu, Beogradu i Moskvi.

Najčitanije