Institut Igalo odobrena prodaja – 56% akcija za 10 miliona eura

Održana sjednica Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte: Utvrđen Predlog ugovora o prodaji akcijskog kapitala u Institutu “Dr Simo Milošević”

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte
Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte

Odobrena prodaja Instituta Igalo

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte na danas održanoj sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik Vlade i Savjeta Milo Đukanović, usvojio je izvještaj Tenderske komisije o rezultatima tendera za prodaju 56,4806% akcijskog kapitala u Institutu „Dr Simo Milošević”, sa Predlogom ugovora o kupoprodaji akcija.

U pregovorima sa International Wellness Group Limited, koja je jedina dostavila ponudu, Tenderska komisija je usaglasila osnovne elemente Ugovora koji uključuju prodajnu cijenu od 10.025.306 eura za 56,4806% akcijskog kapitala i obavezu ponuđača da realizuje minimalna investiciona ulaganja od 50 miliona EUR u roku od pet godina od preuzimanja Društva, čime će se podići kvalitet sadržaja na četiri zvjezdice i Vile Galeb na pet zvjezdica. Ponuda uključuje i investiciju u medicinsku opremu u iznosu od 10 miliona €, u skladu sa Investicionim planom.

Ponuđač se takođe obavezao da sprovede program zapošljavanja iz svoje ponude i obezbijedi primjenu postojećeg kolektivnog ugovora najmanje tri godine od preuzimanja Kompanije, uz zaštitne mehanizme za neizvršavanje obaveza po tom osnovu.

Savjet je ocijenio da navedena ponuda predstavlja dobar model valorizacije potencijala tog lokaliteta, budući da obezbjeđuje prijeko potrebne investicije i značajno unapređuje osnovnu djelatnost Instituta, čime ga pozicionira visoko na mapi turističko – zdravstvene ponude. Polazeći od te ocjene, Savjet je usvojio Predlog ugovora o kupoprodaji akcija i uputio ga Vladi na razmatranje i usvajanje.

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.