14.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Inspekcije i gradske službe rade pojačano

Tivat

Uprkos požarima koji već duže vrijeme gore na području Krtola i Krašića, stanje na terenu je stabilno, a te nepogode nisu se odrazile na posjećenost tih djelova opštine Tivat u kojima trenutno boravi isti broj turista kao i u ovo vrijeme lani – konstatovano je danas na redovnom sastanku Koordnicaionog tijela za pripremu i praćenje turističke sezone u Tivtu.

To tijelo koje okuplja predstavnike gotovo svih javnih službi i inspekcija u Tivtu, a kojim predsjedava gradonačelnica dr Snežana Matijević, razmotrio je i problematiku nelegalnog paljenje otpada na staroj deponiji Lovanja. Tome pribjegavaju stanovnici tamošnjeg neformalnog romskog naselja koji se bave trgovinom sekundarnim sirovinama, zbog čega pale auto gume i stare elektro kablove, kako bi došli do čelične žice, odnosno bakra u njihovoj unutrašnjosti. Stoga se nad ovim dijelom Tivta često dižu oblaci gustog i toksičnog crnog dima.

“Sekretarka za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnot Tatjana Jelić upoznala je Koordinaciono tijelo sa svim aktivnostima preduzetim po ovom pitanju. Organ na čijem je čelu obratio se opštinskoj Komunalnoj inspekciji i Upravi policije OB Tivat. Iz Odjeljenja bezbjednosti Tivat rečeno je da su određene radnje preduzete, te da će se pripadnici ovog odjeljenja konsultovati i sa kolegama iz drugih crnogorskih gradova u kojima postoje isti ili slični probemi”- saopšteno je iz Opštine.

Sastanku Koordinacionog tijela juče je prisustvovao i je glavni inspektor za drumski saobraćaj Ljubiša Živaljević jer je bilo riječi i o funkcionisanju taksi i vanlinijskog autobuskog prevoza putnika sa aerdroma Tivat. Iz opštinske Službe za inspekcijek poslove i Komunalne policije poručili su da će nastaviti sa pojačanim aktivnostima na aerodromu, kako bi se spriječili nelegalnosti u obavljanju tih djelatnosti. Sastanku Koordinacionog tima prisustvovao je i direktor nedavno osnovanog opštinskog preduzeća „Parking servis“ Tivat, Slaviša Ognjanović koji je proteklih 40 dana rada te firme ocijenio uspješnim. Prekida u radu nije bilo, a specijalno vozilo pauk koje je preduzeće dobilo na pozajmicu, radi i doprinosi komunalnom redu u gradu. Posebno su prometni parking prostori na Aerodromu Tivat i u centru grada iz Ljetnje pozornice, a uočena je potreba i za većim brojem parking mjesta posebno u jeku turističke sezone.

“Predstavnik JP “Morsko dobro  Jovo Radonjić obavjestio je prisutne o rješavanju problema postavljanja dodatnog mobilijara čime pojedine ugostiteljske bašte na Pinima izlaze iz definisanih površina. Predstavnici JPMD, opštinske Službe za inspekcijske poslove i Uprave za inspekcijske poslove uspostavili su kontakt sa ugostiteljima na Pinima. Na teren je izašao i geometar JPMD i utvrdio odstupanja od 0,5 do 30 m2. Terase su vraćene u definisane okvire, a situacija će se pratiti i u narednom periodu”- saopšteno je iz lokalne uprave.

Izvor:S.L

Najčitanije