Inspekcija uzela uzorke, smatraju da je u pitanju prirodna materija

Novi slučaj zagađenja mora u Tivatskom zalivu ?

Velika mrlja prljave mrko-žute boje pojavila se jutros u dijelu Tivatskog zaliva na potezu od Donje Lastve prema Opatovu. More je uz obalu bilo zamućeno i prekriveno gustom pjenom žuto-zelene boje, doduše bez vidljivijih tragova eventualnog prisustva prosute nafte ili ulja.

Na poziv uznemirenih mještana, reagovala je Inspekcija sigurnosti plovidbe Lučke kapetanije Kotor koja je izašla na lice mjesta i uzela uzorke zagađene morske vode na analizu.

„Prema podacima obalskog radarskog sistema sa Obosnika, nijedan brod ili čamac nisu sinoć prolazili kroz ovaj dio akvatorijuma tako da za sada iskuljučujemo moćunost da je neki plovni objekat uzrok zagađenja. Uzeli smo uzorke i odnijećemo ih na analizu u Institut za biologiju mora u Kotoru koji će utvrditi tačno o čemu se radi.“- kazao nam je inspektor Željko Lompar, dodajući da pretpostavlja da je u pitanju ipak neupobičajena prirodna pojava, odnosno veća koncentracija djelova morske trave i drugih manjih organizama, a koju pospješuju za ovo doba godine, neuobičajeno visoke temperature mora i vazduha.

1 komentar

  1. D.L astva u kojoj se nekada davno igra vaterpolo ? inspekcija sigurnosti plovidbe Lučke kapetanije Kotor jeste li možda primijetili da na mulu ispred S.Roka fali feral (svjetionik ) ? mrlja u moru ugrožava plovidbu , ma profesionalci ste 100 % .

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.