Inspekcija uvodi red u poslovanje kombi prevoznika na aerodromu Tivat

Inspekcije će nakon budvanskih taksista, uvesti red i u poslovanje kombi prevoznika iz Herceg Novog na aerodromu Tivat

Aerodrom Tivat – foto Boka News

Inspektori Uprave za inspekcijske poslove, Komunalna  inspekcija i Komunalna policija Opštine Tivat narednih dana intenzivno će kontrolisati kombi prevoznike „Boka sun“ i „Zona“ iz Herceg Novog, koji obavljaju transfer putnika do tivatskog aerodroma kako bi ovaj višegodišnji problem počeo da se rješava – odlučeno je juče na sastanku Koordinacionog tima za pripremu i praćenje turističke sezone u opštini Tivat.

Ta dva prevoznika inače, već godinama obavljaju prevoz putnika sa aerodrome pod zakonski kontroverznim okolnostima, na što su u više navrata beuspješno ukazivali legalni tivatski taksisti na aerodromu.

Načelnik Službe za inspekcijske poslove Opštine Tivat, Jovica Stojković kazao je da su tokom kontrole ovih prevoznika inspektori pronašli neregularnost u vezi spiskova putnika. Rekao je da  „Boka sun“ i „Zona“ godinama prevoze agencijske, ali druge putnike sa aerodroma po cijeni od 7 do 19 eura, i tako prave nelojalnu konkurenciju taksisitima. On je poručio da će tivatska inpekcija insistirati na uvođenju rada “Bokasuna” i “Zone” u legalne tokove, kao što je to nedavno, uprkos prijetnjama blokadom aerodrome i magistrale,  efikasno učinila i sa budvanskim taksistima koji su mimo propisa, pokušavali da uzimaju putnike na aerodromu Tivat.

Pomoćnica direktora Uprave za inspkecijske opolsove Crne Gore Višnja Orban koja je prisustvovala sastanku, savjetovala je Opštinu da uputi urgenciju Ministarstvu saobraćaja kako bi inspektor za drumski saobraćaj kontrolisao hercegnovske prevoznike i pozvala na strožiji nadzor nadležne opštinske službe.

Na sastanku se čulo da će tivatska policija koja je ovih dana bila vanredno oprreterćena aktivnostima u vezi velikih požara u toj opštini i okruženju, u narednom peridou dodatnu pažnju posvetiti kontroli saobraćaja, posebno motociklista.

Opštinsko preduzeće “Parking servis” Tivat od danas će na raspolaganju imati specijalno vzilo za odnošenje nepravilno parkiranih automobile “pauk” koje je pozajmljeno iz Podgorice, dok će d 1.septembra ta firme dobiti sopstvenog “pauka” koji će kupiti Opština Tivat.

2 Komentari

  1. Sigurno više od 10 godina koristim Boka Sun i nikad nisam imao nijedan problem.
    Takođe koristim i usluge taksista tako što ranije zakažem vožnju i mogu sve najbolje da kažem i o njima.
    Ako ima problema, ja ih nisam primetio i voleo bih da komisija ne pokvari ono što radi, pa da svima bude gore umesto da svima bude bolje.

  2. Ma jes…dako Oni veseli Jovica prikolica,preobraćeni učini nešto?!..Simpa je sa onijem manki lookom,mada mu je prošlost manje simpatična…a sader,vojnik onoga cotavoga,i onog bivšeg uvezenog specijaliste iz Mimoze…bože me ubrani kad nam takvi kolo vode…sve se kunu u DPSSDss…

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.