11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

„Ingemar“ prezadovoljan što je Porto Montenegro marina 2015. godine

Porto Montenegro
Porto Montenegro

Italijanska kompanija „Ingemar“ koja je dugogodišnji poslovni partner i isporučlilac opreme za luksuzni nautički centar Porto Montenegro u Tivtu, izrazila je veliko zadovoljstvo činjenicom da je Porto Montenegro nedavno proglašen za „Marinu godine 2015“ od strane čuvene britanske Yach Harbour Asocijacije (TYHA).

Preko 3 hiljade glasača iz lanca TYHA u konkurenciji 84 marine širom svijeta, izglasalo je Porto Montenegro za najbolju marinu za mega i super jahte u 2015 godini, što su iz „Ingemara“ koji oprema tivatski nautički centar, doživjeli i kao veliki sopstveni uspjeh.

„Ovako veliko međunarodno priznanje projektu u koji je naša kompanija veoma duboko involvirana, ispunjava nas zadovoljstvom i ponosom. Nagrada koju je dobio Porto Montenegro i nas stavlja na najvisočiji stepenik podijuma, zajedno sa vlasnicima, menadžmentom i drugim poslovnim partnerima Porto Montenegra.“- istakao je Lorenzo Isalberti, predsjednik „Ingemara“. On je dodao da je to indirektno i priznanje tehnologiji i proizvodima iz Italije, kao i 35-to godišnjem iskustvu „Ingemara“ koji je jedan od svjetskih lidera u projektovanju i proizvodnji raznih plutajućih struktura za marine.

Ta italijanska kompanija sa sjedištem u Milanu, od 2009 do prošle godine isporučila je sve plutajuće strukture u marini Porto Montenegro – plutajuća privezna mula, valobrane, platforme, pasarele i posebne male dokove. Preo 340 dužnih metara plutajućeg valobrana koga je izradio „Ingemar“, glavna su zaštita skupocjenih jahti u tivatskoj marini od udara valova nošenih snažnjim vjetrovima.

Izvor:S. L.

Najčitanije