15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Informatičko opismenjavanje starijih

ZOPT kurs za penzionere
ZOPT kurs za penzionere

Kompanija Adriatic Marinas – Porto Montenegro nastavlja saradnju sa Centrom za obrazovanje i trening u Tivtu ZOPT, pa će ove godine finansirati Kurs informatičke pismenosti za stariju populaciju.

Dvanaest polaznika iz Udruženja penzionera će na ovaj način dobiti besplatnu dvomjesečnu obuku za rad na računaru, a programom je obuhvaćeno učenje osnovnih kompjuterskih programa.

Osim samog informatičkog opismenjavanja i uključivanja starije populacije u program cijeloživotnog učenja, ovaj projekat ima i ne manje bitan socijalni aspekt, gdje se starija populacija podstiče na druženje, izlazak iz kuće i timski rad. Kompanija Adriatic Marinas prepoznaje i pruža starijim osobama da što duže ostanu socijalno aktivni članovi društva, istakla je direktorka ZOPT-a Milena Ćipranić.

Kompanija Adriatic Marinas podržava proces doživotnog učenja, i nama je izuzetno zadovoljstvo da starijoj generaciji Tivćana omogućimo IT kurs, koji će im u budućnosti koristiti u funkcionisanju svakodnevice, bilo da se sa porodicom i prijateljima čuju preko novih komunikacionih platformi, ili za eventualni kreativan rad, istakao je PR menadžer Porto Montenegra Danilo Kalezić, koji se na prvom IT času susreo sa polaznicima.

U Tivtu imamo 2.800 registrovanih penzionera, mi smo interaktivna i interesantna ciljna grupa, vrijedna pažnje, uvjek spremni da budemo aktivni učesnici u lokalnoj zajednici. Radujemo se kompjuterskoj obuci, i nadamo se novim sličnim sadržajima, istakla je ovom prilikom Sekretarka Udruženja penzionera Darija Žegura.

IT obuka će trajati do 1.juna, kada će polaznici dobiti Potvrde o završenom kursu i poklone kompanije Adriatic Marinas.

Najčitanije