20.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Info dan na Pomorskom fakultetu Kotor 12. aprila

Fakultet za pomorstvo Kotor, 55 godina postojanja
Fakultet za pomorstvo Kotor

INFO DAN na Univerzitetu Crne Gore – Pomorskom fakultetu Kotor bit će održan u srijedu 12. aprila u terminu od 13 do 16 sati. Ovaj događaj se tradicionalno organizuje duži niz godina za buduće studente kako bi se upoznali s  radom Fakulteta, a namjenjen je i sadašnjim i bivšim studentima Fakulteta, pomorcima i svima koji žele da se informišu  o radu Fakulteta.

Ovom prilikom će  biti održana prezentacija o radu Fakulteta, i organiziran obilazak laboratorija i brodskih simulatora.

Posebna pozornost bit će posvećena informacijama o studijskim  programima na Fakultetu i obukama za pomorce. Zainteresirani će takođe  biti u prilici da saznaju sve o značajnoj naučno – istraživačkoj djelatnosti na Fakultetu, njegovoj saradnji s  pomorskim fakultetima u svijetu, kao i o velikom broju nacionalnih i međunarodnih projekata (iz programa HERIC, Tempus, Erasmus+, HERD i dr.) koje Fakultet realizuje. Srednjoškolcima koji pokažu svoje zanimanje  za upis bit će prezentiran i podijeljen promotivni materijal s  bitnim podacima o studijskim programima Fakulteta.

Budući i sadašnji studenti se mogu upoznati s  mogućnostima programa mobilnosti studenata tokom studija (Erasmus +, kao i drugi programi mobilnosti) te potporom Pomorskog fakulteta Kotor studentima koji učestvuju  u programu Work&Travel.

Ovogodišnji INFO DAN na Pomorskom fakultetu Kotor se ostvaruje kroz  realizaciju projekta pod nazivom “Međunarodna certifikacija pomorskog obrazovanja u Crnoj Gori – EDUMAR” finansiranog iz programa HERIC od strane Ministarstva prosvjete i Ministarstva nauke  putem kojeg će Fakultet certificirati nastavne planove i programe osnovnih akademskih studijskih programa Nautika i pomorski saobraćaj, Brodomašinstvo i Pomorska elektrotehnika prema najnovijoj dopuni IMO STCW Konvencije, kao i Sistem menadžmenta kvalitetom prema novom standardu ISO 9001:2015.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije