16.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Info dan – EU „Kreativna Evropa“ i „Evropa za građane 2014-2020“

Sa predavanja
Sa predavanja

U Palati „Bizanti“ u Kotoru danas je održan Info dan – Prezentacija programa EU „Kreativna Evropa“ i „Evropa za građane 2014-2020“, u organizaciji Deska za Kreativnu Evropu Ministarstva kulture u saradnji sa Opštinom Kotor.

„Učešće u programima Unije kakvi su „Krativna Evropa“ i „Evropa za građane“ predstavlja značajan korak u ispunjavanju kriterijuma za pristupanje EU u oblastima nauke, kulture, obrazovanja, zapošljavanja, preduzetništva i inovacija.

Naš zadatak je da kao lokalna samouparava aktivno učestvujemo u programima EU i na taj način damo doprinos procesu evropskih integracija“- kazala je između ostalog Jelena Stjepčević, koordinator za međunarodnu saradnju Opštine Kotor.

Na skupu je prezentiran konkurs potprograma Kultura i MEDIA Kreativne Evrope i programa Evropa za građane 2014-2020, koje su predstavili Ilija Subotić, Ana Savnjak i Boris Abramović, predstavnici Deska za kreativnu Evropu.

Predstavljeni su novi aspekti politike Zajednice u oblasti kulturne baštine, nakon čega je predstavnica NVO „Expeditio“ iz Kotora Maja Krivokapić govorila o projektima ECLECTIS i European Artizen Initiative, koji su podržani u okviru programa Kultura 2007-2013 i Kreativna Evropa.

Info dan je organizovan za potencijalne aplikante, odnosno predstavnike institucija kulture, obrazovnih institucija, civilnog sektora, lokalnih samouprava, i drugih zainteresovanih organizacija.

Na kraju Info dana, održane su kratke individualne konsultacije sa učesnicima, koji namjeravaju da apliciraju na nekom od predstojećih konkursa.

Najčitanije