Info dan – EU „Kreativna Evropa“ i „Evropa za građane 2014-2020“

Sa predavanja
Sa predavanja

U Palati „Bizanti“ u Kotoru danas je održan Info dan – Prezentacija programa EU „Kreativna Evropa“ i „Evropa za građane 2014-2020“, u organizaciji Deska za Kreativnu Evropu Ministarstva kulture u saradnji sa Opštinom Kotor.

„Učešće u programima Unije kakvi su „Krativna Evropa“ i „Evropa za građane“ predstavlja značajan korak u ispunjavanju kriterijuma za pristupanje EU u oblastima nauke, kulture, obrazovanja, zapošljavanja, preduzetništva i inovacija.

Naš zadatak je da kao lokalna samouparava aktivno učestvujemo u programima EU i na taj način damo doprinos procesu evropskih integracija“- kazala je između ostalog Jelena Stjepčević, koordinator za međunarodnu saradnju Opštine Kotor.

Na skupu je prezentiran konkurs potprograma Kultura i MEDIA Kreativne Evrope i programa Evropa za građane 2014-2020, koje su predstavili Ilija Subotić, Ana Savnjak i Boris Abramović, predstavnici Deska za kreativnu Evropu.

Predstavljeni su novi aspekti politike Zajednice u oblasti kulturne baštine, nakon čega je predstavnica NVO „Expeditio“ iz Kotora Maja Krivokapić govorila o projektima ECLECTIS i European Artizen Initiative, koji su podržani u okviru programa Kultura 2007-2013 i Kreativna Evropa.

Info dan je organizovan za potencijalne aplikante, odnosno predstavnike institucija kulture, obrazovnih institucija, civilnog sektora, lokalnih samouprava, i drugih zainteresovanih organizacija.

Na kraju Info dana, održane su kratke individualne konsultacije sa učesnicima, koji namjeravaju da apliciraju na nekom od predstojećih konkursa.

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.