17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

In memoriam – Tripo Bukilica

komemoracija – foto Radio Kotor

Povodom smrti poznatog sportskog radnika i dugogodišnjeg direktora AMD “Blažo Smiljanić” Kotor Tripa Bukilice, juče je u prostorijama jednog od najuspješnijih crnogorskih klubova, u prisustvu predsjednika Opštine Kotor Vladimira Jokića, potpredsjednika Milivoja Samardžića i Branka Nedovića i predsjednice SO Kotor Dragice Perović, porodice, prijatelja i brojnih poštovalaca auto-moto sporta, održana komemorativna sjednica.

Izjavivši porodici saučešće i pozvavši prijatelje i ljubitelje auto-moto sporta da minutom ćutanja odaju poštu preminulom Tripu Bukilici, prisutnima se najprije obratio član auto-kluba “Blažo Smiljanić” Kotor Rade Đurović.

“Ova današnja uloga mi jako teško pada jer, osim što smo izgubili velikog čovjeka iz svijeta auto-sporta, ja sam, kao i svi vi, izgubio dugogodišnjeg prijatelja i druga. Njegovo ime i lik će ostati u zapamćeni među vozačima auto-trka jer im je nesebično pomagao da se što više iskažu kako u Crnoj Gori tako i u Evropi” – kazao je Đurović, dodajući da je preminuli Tripo Bukilica brdsku trku Kotor – Trojica učinio poznatom u cijeloj Evropi.

“Svi ćemo ga pamtiti kao vrijednog i sposobnog, a prije svega, kao velikog i cijenjenog čovjeka. Danas možemo biti ponosni što smo imali sreće da Tripo bude dio naših života. Porodici izjavljujem iskreno saučešće i nadam se da će naći utjehe u svim dobrim djelima koje je Tripo učinio. Neka mu je vječna slava i hvala mu” – poručio je Đurović.

Prisutnima se obratio i potpredsjednik auto-moto kluba “Blažo Smiljanić” Kotor Slavko Tujković, izjavivši porodici svoje iskreno saučešće.

“Nažalost naše slutnje su se obistinile. I evo neumitne tišine, a meni obaveze da zatvorim jednu životnu priču i kažem par riječi o našem Tripu. Istina je nažalost pobijedila. Direktore, zauvjek si nas napustio” – rekao je Tujković.

U ime AMSCG porocidici preminulog Tripa Bukilice saučešće je izjavio predsjednik Zoran Bakrač.

U svoje lično ime i u ime zaposlenih u Opštini Kotor, porodici preminulog Tripa Bukilice saučešće je izjavio predsjednik Vladimir Jokić.

“Planovi svih nas nisu bili da bilo ko danas ovdje govori nego da sa Tripom govorimo o načinima na koji možemo rješiti ono što su naši svakodnevni problemi i načinu na koji bi organizovali ovu trku. Nažalost život je htjeo drugačije. Vi ste izgubili dobrog čovjeka i vaša bol je nemjerljiva. Ljudi iz AMD su izgubili direktora i pravog prijatelja, mi iz Opštine pravog saradnika, a grad Kotor je izgubio jednog od njegovih najboljih ljudi” – kazao je Jokić, dodajući da je obaveza svih Kotorana da zajedno njeguju uspomenu na preminulog Tripa Bukilicu.

Tripo Bukilica obavljao odgovorne funkcije: Bio je predsjednik Odbora za sport AMSCG, zvanični predstavnik Crne Gore u FIJA (Fully Informed Jury Association), Savjetnik bezbjednosti saobraćaja u Kotoru, ovlašćeni planer drumskog saobraćaja, ovlašćeni projektant drumskog saobraćaja, sudski vještak drumskog saobraćaja.

Bukilica je rođen 8. maja 1960. godine u Nikšiću, od oca Nikole i majke Danice, gdje svojim rođenjem stiče ljudske vrline, a kasnije, kroz život ih pokazuje. U Nikšiću završava osnovnu školu i gimnaziju, a u Beogradu završava Saobraćajni fakultet. Po završetku školovanja 1991. godine počinje da radi u Sekretarijatu unutrašnjih poslova Kotor na mjesto komandira za saobraćaj.

Sahrana poznatog sportskog radnika i dugogodišnjeg direktora AMD “Blažo Smiljanić” Kotor Tripa Bukilice biće danas u 14 sati u Nalježićima.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije