11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

II Sajam domaće trpeze i tradicionalnih jela

U odličnoj atmosferi i uz bogatu ponudu protekao je II Sajam domaće trpeze i tradicionalnih jela koji je održan juče u selo Kameno.

Posjetilaca takođe nije nedostajalo, tako da je osjetan porast u odnosu na prošlu godinu, kako u broju izlagača, tako i u broju posjetilaca. Jedino što nam se čini da još uvijek “škripi” je još bolja posjeta samih turista, jer je ova vrsta sajma njima najvećim dijelom i namijenjena.

U svakom slučaju i gosti i izlagači su zadovoljni, pa ostaje da u trećem izdanju nastavimo započeto i polako nadograđujemo manifestaciju koja se definitivno izborila za svoje mjesto. Napomenućemo da je Sajam domaće trpeze jedna od zaista malobrojnih manifestacija koja se ne organizuje u samom gradu, ili gdje drugo na pjeni od mora, čime ima još veći značaj i pionirsku ulogu u pozicioniranju i podsticanju razvoja hercegnovskog zaleđa.

Sajam domaće trpeze i tradicionalnih jela 2017.

Izlagači na sajmu bili su:

Pčelarstvo radman, Ratiševina
Maslinarsko društvo Boka
NVO Novska kredenca
Domaćinstvo Kosić Vojislava, Mokrine
Domaćinstvo Radovčić Miodraga, Kameno
Domaćinstvo Stjepčić Gorana i Mire, Kameno
NVO Bonaca – udruženje žena, Zelenika
Udruženje Ruke, Herceg Novi
Domaćinstvo Milosavljević Miladina, Vrbanj
Domaćinstvo Stanovčić Gorana i Svetlane, Kameno
Jokina kužina, Herceg Novi
Travar Popović, Bijela
+Agencija za razvoj i zaštitu Orjena sa foto materijalom i brošurama

Na sajmu su govorili Dragica Nedović, opštinska savjetnica za poljoprivredu i predsjednica OO Sajma, Ana Stanišić, direktorica Turističke organizacije Herceg Novi i Željko Starčević, v.d. rukovodioca Agencije za razvoj i zaštitu Orjena. Pri kraju sajma svim izlagačima su uručene prigodne zahvalnice za učešće u ovoj manifestaciji. Program je vodio Željko Vavić, dok je za muzički dio bio zadužen vokalno instrumentalni sastav Ferali.

Organizatori Sajma su, kao i prethodne godine, kada je ova manifestacija premijerno izvedena, Agencija za razvoj i zaštitu Orjena, Turistička organizacija Herceg Novog i MZ Kameno-Žlijebi, a uz podršku Opštine Herceg Novi.

Najčitanije