12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Film “Igla ispod praga” prikazan u Los Anđelesu

“Igla ispod praga” dugometražni igrani film Ivana Marinovića sinoć imao uspješnu prvu projekciju u Los Anđelesu u sklopu kampanje za nagrade američke Akademije za najbolji dugometražni igrani film van engleskog govornog područja.

Film je prikazan u okviru “European Film Promotion” programa i uz pomoć Ministarstva kulture Crne Gore, dok je Q&A sa rediteljem i producentom filma vodio Pavel Jech, profesor prestižnog američkog Chapman Univerziteta.

“Igla ispod praga” će se zahvaljujući finansijskoj podršci u iznosu od 15.000 eura od strane Turističke organizacije Herceg Novi, koja je u kampanji prepoznala jedinstven potencijal za promociju Herceg Novog, prikazati još dva puta u Los Anđelesu.

Podsjetimo, “Igla ispod praga” za koju je Ivan Marinović pisao i scenario, je priča o stanovnicima malog sela na Luštici koji su na pragu da prodaju veliku zemlju i time riješe sve svoje probleme. Jedina prepreka na njihovom putu je tvrdoglavi pop Petar koji odbija da proda svoj dio.

U filmu igraju Nikola Ristanovski, Leon Lučev, Jelisaveta Seka Sablić, Ljubomir Bandović, Bogdan Diklić, Dragana Dabović, Goran Slavić, Dejan Đonović, Tihana Ćulafić, Filip Klicov, Mirko Vlahović, Stevan Radusinović i drugi.

Film “Igla ispod praga”
Film “Igla ispod praga”

Beogradska premijera je zakazana za 12. decembar u Sava Centru.

Film su pored TO Herceg Novog sufinansirali Ministarstvo kulture Crne Gore, Filmski centar Srbije, i Luštica development.

 

Najčitanije