IBM – prezentacija ekološkog monitoringa morske vode Boke Kotorske

Institut za biologiju mora Kotor
Institut za biologiju mora Kotor

Institut za biologiju mora i ruska kompanija „Grupa Alijansa” organizuju prezentaciju nove etape ekološkog monitoringa morske vode Boke Kotorske u petak 2. septembra s početkom u 11 sati u sali Instituta u Dobroti.

“U okviru programa prvog Centra izvrsnosti u bioinformatici, uz ranije doniranu mjernu stanicu, počele su da funcionišu još dvije stanice za permanentni ekomonitoring kvaliteta morske vode zaliva po metodi Mussels watch, nabavljene sredstvima Svjetske banke.

Na prezentaciji će govoriti: dr Mirko Đurović, direktor Instituta za biologiju mora, prof. dr Vitalij Keondjan, predsjednik Grupe Alijansa, i Marko Nikolić, doktorant-istraživač u BIO-ICT u IBM.

Ovaj projekat ima veliki značaj za predstojeće pregovore Crne Gore i Evropske unije, naročito u svijetlu skorog otvaranja poglavlja 27. u oblasti zaštite životne sredine, jednog od zahtjevnijih u procesu pristupanja EU” – kaže se u najavi iz Instituta.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.