IBM – Izložba fotografije otpada sa plaža, morskog dna

Morski otpad
Morski otpad

Povodom Dana nauke u Crnoj Gori, Institut za biologiju mora Kotor (Univerzitet Crne Gore) pripremio je izložbu fotografija, otpad na morskom dnu,plažama, nastalih u sklopu IPA projekta DeFishGear.

Glavni cilj projekta bio je istraživanje količine otpada u moru, njegovo uklanjanje kao i izrada strategije za upravljanje ovom vrstom otpada. Fotografije su nastale tokom sprovođenja aktivnosti projekta, od kojih je najvažnije pomenuti ribarenje za otpadom, istraživanje količine otpada i njegovo prikupljanje na morskom dnu, u vodenom stubu, na plažama i na površini mora, kao i mnogobrojne akcije čišćenja duž obale Crne Gore.

Morski otpad
Morski otpad

Projekat DeFishGear-Derelict Fishing Gear Management System in the Adriatic Sea, u kome je Institut za biologiju mora jedan od partnera, trajao je tri godine.

Morski otpad
Morski otpad

Izložbu fotografija postavljenu u Institutu za biologiju mora u Kotoru posjetioci mogu pogledati svakog radnog dana od 9 do 13 sati do 21. oktobra.

 

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.