12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Humanitarni događaj “Bundeve za osmijeh”

Bundeve-za-Martinov osmjeh
Bundeve za Martinov osmjeh

„Bundeve za Martinov osmijeh“ naziv je humanitarnog cjelodnevnog programa u nautičkom naselju  Porto Montenegro, koji je zakazan za ponedeljak. 31 oktobar od 11 sati.

Tradicionalno dječje takmičenje u rezbarenju bundeva, šestu godinu za redom, biće organizovano u restoranu „One“ – najtalentovaniji kreativci starijih razreda OŠ „Drago Milović“, gimnazijalci Srednje mješovite škole „Mladost“, mališani Dječjeg saveza Tivat, i učenici internacionalne škole Knightbridge imaće priliku da se oprobaju u rezbarenju bundeva, a autore najkreativnijih radova očekuju pokloni. Sve kreativne bundeve biće na prodaju tog dana, zajedno sa suvenirima koje će napraviti kreativni učenici OŠ „Drago Milović“, jer će sva prikupljena sredstva od prodaje kreativnih tikvi biti namijenjena za liječenje dvogodišnjeg Martina Stepanovića iz Herceg Novog- saopšteno je iz Porto Montenegra.

Humanitarnoj akciji priključiće se, tradicionalno, i tim restorana „One“ u Porto Montenegru, koji će pripremiti ukusne kreativne pite, potaže od bundeve, i kolače sa ukusom i tematikom tikvi i Noći vještica. Maske su na takmičenju dobrodošle, ali ne i neophodne za učesnike, a mališani će imati mogućnost da ih na samom događaju dječja animatorka iscrta po licu, sa aktuelnom face-painting metodom. Sve takmičare u rezbarenju bundeve, maškarane učesnike i humanitarce koji će se potruditi da što više novca prikupe za drugara Martina, fotografisaće besplatno tim fotografskog studia Miko, koji su se i ovom prilikom odrekli svog honorara u korist dječaka kojem je pomoć preko potrebna.

Učesnici će, tako, osim humanitarne aktivnosti, moći da iskažu svoje umijeće i kreativnost u rezbarenju bundeva raznoraznim likovima i oblicima, kao i da čuju zbog čega je upravo bundeva zaštitni znak Noći vještica i zašto ovaj praznik obožavaju različite generacije širom planete, još od starih Kelta.

 

Najčitanije