14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Humanitarna aukcija crteža za Ivu

Strip festival HN
Strip festival HN

Humanitarna aukcija radova dospjelih na konkurs ‘Comic Atelier’ koga su organizovali Atelier kafana i pizzeria i Hercegnovski strip festival, kao i crteža nastalih za vrijeme ovog i prošlih izdanja festivala, biće održana u srijedu 14. septembra u 20 sati, u foajeu Dvorane Park. Riječ je o aukciji koja je bila predviđena u okviru Desetog HSF-a, ali je odložena zbog nevremena.

Radovi će biti izloženi od 19 sati i moći će se vidjeti prije aukcije. Sav prihod namijenjen je liječenju oboljele male Novljanke, Ive Bijelić.

U ponudi će biti pedesetak radova učesnika konkursa, kao i ovogodišnjih gostiju festivala koji su krem svjetske strip scene – Williama Simpsona, Mikea Collinsa, Igora Kordeja, Jane Adamović, Guillerma Ortega, Stevana Subić…, ali i radovi sa prethodnih festivala a koji su u vlasništvu kafane-pizzerie Atelier i HSF-a.

Na nagradnom konkursu za kratki strip na temu kafane i boemskog života prvonagrađen je rad Tihomira Tikulina, zagrebačkog strip autora i ilustratora,  mladi crnogorski crtač Luka Cakić zauzeo je drugo, a tandem  Jelisaveta Fotić/Janko Radmanović iz Beograda treće mjesto.

Najčitanije