13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Humanitarna akcija “Help Portrait” u Porto Montenegru

Help Portrait

Već tradicionalna međunarodna humanitarna akcija „Help Portrait“ sa ovogodišnjim sloganom „Mali grad sa velikim srcem“ održaće se u petak, 8. decembra od 11 do 15 časova, ispred restorana „One“ u Porto Montenegru.

Kao i svake godine, fotografi Veri Veroza, Zoran Radonjić, Ognjen Vlahović i Marija Marović će raditi profesionalne portrete prolaznika i gostiju, a čitav prihod od prodatih fotografija biće namijenjen djeci sa smetnjama u razvoju, za čije se programske sadržaje brine NVO Evropski dom. Akciju „Help Portrait“ svake godine podržava frizerski salon „Vlado Hair Design“, čiji će članovi tima biti zaduženi za frizuru i šminku svih koji budu zainteresovani za profesionalne portrete, a domaćin će i ove godine biti restoran „One“, koji će svim prisutnima služiti besplatne tople napitke i lokalne slatkiše“- saoppteno je iz Porto Montenegra.

„Help Portrait“ projekat osmislio je i pokrenuo poznati američki fotograf Jeremy Cowart. Ideja je prerasla okvire lokalnog djelovanja i proširila se na cijeli svijet kojem se priključila i Crna Gora. Od 2009. godine u ovom projektu urađeno je preko 381.856 portreta, u 67 zemalja svijeta, na 3.049 realizovana događaja – Porto Montenegro je već osmi put dio ovih globalnih statističkih podataka i „Help Portrait“ akcije. Ovim događajem Porto Montenegro promoviše razumijevanje problema osoba sa posebnim potrebama i daje podršku za dignitet, prava i dobrobit osoba sa svim ovim problemima.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije