15 C
Kotor

Slušaj online radio

Hrvatski kanader gasio vatru na Vidovom vrhu – Mokrine

Kanader

Požar koji se u toku noći opasno približio crkvi Lazarica na Vidovom vrhu je stavljen pod kontrolu. Na Luštici i dalje dejstvuje protivpožarna avijacija.

Zahvaljujući brzoj intervenciji  vatorgasaca i dejstvu hrvatskog kanadera, danas oko 11 sati je ugašena vatra, koja se iznenada rasplamsala na Vidovom vrhu, potvrdio je predsjednik Mjesne zajednice Mokrine Goran Radović, Radio Herceg-Novom.

-Požar na Ravnom brijegu i na području Bjelotine stavljen je pod kontrolu. U akciji gašenja požara na području Vidovog vrha juče i tokom noći učestvovali su novski vatrogasci, oko 50 dobrovoljaca, mještani, privatni preduzetnici.  Jutros rano je dejstvovao hrvatski kanader,  koji je pomogao da se požar prema Sitnici i Bjelotini lokalizuje, kazao je Radović.

On je istakao da se ispred crkve na Vidovom vrhu non – stop nalaze dvije cisterne kojima se bukvalno branila crkva Lazarica. Iz pravca Sutorine i Malte još uvijekt tinja vatra, izgorile su velike površine koje su bile prekrivene niskim rastinjem. Iako je vatra s druge strane brda došla do zaseoka Malta i Konjevići, kuće su odbranjene. U gašenju ovog  požara  koji je izbio prije dva dana iznad Sutorine  i raširio se na četiri strane , prema Bjelotini, Ravnom brijegu, Konjevićima, Crkvi Lazarici , učestvovali su pripadnici Službe zaštite i spasavanja Herceg-Novi, Kotora, Trebinja, kao i avioni Direktorata za vanredne situacije i od  jutros dejstvuje hrvatski kanader.

Kako informišu iz opštinske press službe na Luštici i dalje dejstvuje protivpožarna avijacija. Ukrajinski avion angažovan je na gašenju požara u zaseocima Zabrđe i Mendegaje gdje je i dalje najkritičnije, dok švajcarski helikopter djeluje od jutros na području Krašića i Petrovića, informišu iz press službe.

Najčitanije