Hotel Rivijera u Njivicama ovog ljeta neće biti na raspolaganju turistima – deset radnika dobilo otkaze

Herceg Novi

Hotel Rivijera, kojeg je izraelska kompanija JT Investment prije 13 godina kupila od HTP Boka, ovog ljeta neće otvoriti vrata turistima, a 10 radnika je dobilo otkaz, piše Dan.

Ričard Portugais, je na memorandumu obavijestio radnike da se hotel zatvara, a kako radnici koji i dalje žele da sačuvaju anonimnost tvrde, da valjano obrazloženje za otkaze nisu dobili. Radnici će zbog iznenadnog gubitak posla, zatražiće sudsku satisfakciju.

Radnici su dokumentaciju predali advokatu i nastojaće da naplate prve tri neisplaćene plate u ovoj godini i da ostvare druga prava, s obzirom da su ranije dobijali zarade, bez uplaćenih doprinosa.

U renoviranje hotela, JT Investmen je, kako su ranije tvrdili, uložili 15 miliona eura.

Njivice

Podsjećamo da je prije godinu i po dana Hipo alpe adria banka, odnosno Adiko banka, kod koje je izraelski investitor podigao kredit od 8,5 miliona eura prodala hotel Klub Riviera, specijalizovanoj agenciji koja se bavi vlasničkim transakcijama i nekretninama – Heta, jer pomenuta izraelska kompanija nije uspijevala da izmiri rate za kredit.

K.M.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.