10.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Hotel Cattaro postao član udruženja Istorijskih hotela Evrope

Cattaro – foto Hotel Cattaro

Istorijski Boutique Hotel Cattaro zvanično je postao član Udruženja istorijskih hotela Evrope (HHE), asocijacije koja okuplja jedinstvena mjesta za boravak, kao što su dvorci, zamkovi, palate, vile i manastiri.

Iz Nacionalne turističke organizacije saopšteno je da se u UNESCO-vom gradu Svjetske kulturne i prirodne baštine koji obiluje pregrštom raskošnih palata, te barokne i renesansne arhitekture, na samom ulasku u Stari grad nalazi jedinstveni hotel koji je dobio prestižno priznanje, kao i priliku da predstavlja Crnu Goru u istorijskom dijelu Evrope.

HHE, kako se navodi na sajtu NTO, ima za cilj da svojim gostima pruži najljepše iskustvo prilikom njihovog boravka na jedinstvenim istorijskim mjestima širom Evrope.
„Vidimo sebe kao čuvare naših četiri stotine posjeda, koji se prostiru širom 11 zemalja. Svaki od njih odabran je zbog svoje istorijske arhitekture i nevjerovatnih priča koje se kriju iza njih“, rekli su iz tog udruženja.

„Istorijski Boutique Hotel Cattaro svojim nazivom simbolizuje i u potpunosti oslikava Stari grad Kotor, njegovu bogatu kulturu, tradiciju i gostoprimstvo“, kazali su iz HHE.

Kotor – foto Boka News

Osim kotorskog hotela Cattaro na listi te asocijacije nalaze se i Symboles De France, Ireland’s blue book, Greek Historic Hotel, Hungarian Castle Hotel Assotiation, Abitare La Storia, De Historiske, Hoteis Heritage iz Francuske, Irske, Grčke, Mađarske, Italije, Portugalije kao i mnogih drugih zemalja.

Najčitanije