13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

“Hoste” – nudi nove okuse u Kotoru

Kotor svakodnevno posjeti na hiljade turista, međutim, grad sve više postaje interesantan za strance koji počinju biznis, otvaraju suvenirnice, restorane, prodavnice…

Brojni novootvoreni lokali čiji su vlasnici Turci, Rusi, Talijani nude široku lepezu proizvoda i usluga, koji nisu karakteristični samo za Boku i Kotor.

Na ulazu od Gurdića, (južna gradska vrata) skoro je otvoren ugostiteljski lokal „Hoste“, vlasnika Talijan, Massimiliana Ranaura, koji za naš portal kaže:

„Porijeklom sam Talijan, malo mjesto blizu Torina, mada tamo nikada nisam živio. Inače, dolazim iz Malezije. Još 2011. sam čuo mnogo lijepog o Crnoj Gori, Kotoru, od mojih prijatelja i biznismena koji su ga posjetili. Osim o ljepotama, govorili su mi i o sigurnosti i bezbjednosti destinacije. Te godine sam posjetio Kotor, zapazio ovaj trg i lokal koji mi je bio veoma interesantan, ispod luka sa dvoje vrata, gdje je dosta prometno… Nakon nekoliko godina vratio sam se sa porodicom, ali ne kao turista. Otvorio sam mali restoran, sa raznim specijalitetima, tzv. tapas – skupno ime za različite vrste hladnih ili toplih predjela u španjolskoj kuhinji, koji se poslužuju s vinom“.

Inače, vlasnik Massimiliano je zaljubljenik u kuvanje, pa tako u svom restoranu za posjetioce, od ujutro do uveče, priprema sve ono što je na meniju.

Hoste – Kotor

Na naše pitanje kako to da nema u ponudi najpoznatije italijansko jelo pizzu, sa osmijehom kaže kako je želio ponuditi nešto drugačije, i da je za njega italijanska hrana favorit.

„Moja je ideja da razvijem posao. Ovog ljeta sam startovao u Kotoru, a na jesen u Tivtu imam namjeru otvoriti veći restoran. Jedan od problema sa kojim sam se susreo prilikom otvaranja je spora administracija…“

Na pitanje kako tumači činjenicu da sve više stranaca u Kotoru započinje biznis, Massimiliano kaže da ljudi sami donose odluke, probaju sreću. Osim poslovnog okruženja, za mene koji sam radio u Maleziji, Karibima, ovo je još jedna biznis lekcija.

Hoste – Kotor

„Hoste“ vas poziva da probate neke drugačije okuse…

Najčitanije