20.6 C
Kotor

Slušaj online radio

HN – Voda će biti puštena u sistem kada zadovolji kvalitet

Vodovod HN
Vodovod HN

Nakon što se u proteklih nekoliko dana pojavilo više neprovjerenih informacija u vezi početka redovnog vodosnabdjevanja građana Herceg-Novog, saopštenjem su reagovali iz DOO “Vodovod i kanalizacija” Herceg Novi.

Saopštenje prenosimo u cjelosti.

Obavještavamo potrošače da je juče u jutarnjim časovima uspostavljen dotok vode iz Goričkog jezera, preko vodostana Plat do filterskog postrojenja u Mojdežu. Nakon pristizanja vode započet je proces ispiranja postojenja i analize kvaliteta vode ali s obzirom da registrovane vrijednosti još uvijek ne zadovoljavaju sve parametre kvaliteta voda još uvijek nije puštena u sistem za vodosnabdijevanje.

Voda se kontinuirano uzorkuje i analizira na svaka dva sata i čim budu zadovoljeni svi parametri kvaliteta o tome ćemo obavijestiti potrošače i voda će biti puštena u sistem – kaže se u zvaničnom saopštenju iz DOO “Vodovod i kanalizacija” Herceg Novi.

Voda HN
Voda HN

Obavještavamo potrošače da do 14 satiuzorci vode nijesu zadovoljili potrebne kriterijume za puštanje u distributivni sistem. Uzorkovanja i analize se i dalje kontinuirano vrše i čim kvalitet vode dostigne propisane parametre voda će biti puštena u sitem, a dok se ti uslovi ne ispune biće na snazi već objavljeni raspored
vodosnabdijevanja.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije