10.3 C
Kotor

Slušaj online radio

HN – Svjetsko novinarsko tenisko prvenstvo

HH - Svjetsko novinarsko tenisko prvenstvo
HH – Svjetsko novinarsko tenisko prvenstvo

Na teniskim terenima SBS na Toploj u subotu je otvoreno je 38. Svjetsko novinarsko tenisko prvenstvo, na kojem učestvuje preko 100 takmičara iz 16 zemalja, a koje organizuje Udruženje sportskih novinara Crne Gore pod pokroviteljstvom Opštine i Turističke Organizacije Herceg Novi.

Kako je u uvodnoj riječi kazala predsjednica Opštine Herceg Novi Nataša Aćimović, tenis u našem gradu ima dugu tradiciju, ne dužu od vaterpola, ali značajnu jer je iznjedrio izvrsne igrače koji se sada takmiče širom svijeta i na koje smo ponosni.

– Sada ste u prilici da odmjerite snage novinarskog pera i reketa: „Što je teže, kada je ljepše, a kada lakše?“ Sigurna sam da je sve što čovjek ozbiljno radi, čemu odgovorno priđe i što savjesno obavlja, jednako teško, jer pod bilo kojim okolnostima vi uvijek činite sve što najbolje možete i znate. Možemo imati bezbroj ideja u glavi, ali ono što mijenja stvar je akcija. Ovo su vaši dani i uživajte u igri, a nagrade i uspjesi će dolaziti sami po sebi, poručila je predsjednica Opštine, uz zahvalnost organizatorima turnira, Udruženju novinara Crne Gore, Olimpijskom komitetu i Svjetskoj organizaciji novinara tenisera.

Predsjednik Teniskog saveza Crne Gore Dimitrije Rašović i predsjednik Udruženja novinara Veselin Drljević, poželjeli su dobrodošlicu gostima, uz „mirno more“ i dobre rezultate, ali i uz želju da takmičari odnesu pozitivne utiske iz Herceg Novog i naše zemlje.

HH - Svjetsko novinarsko tenisko prvenstvo
HH – Svjetsko novinarsko tenisko prvenstvo

-Znam da je vaš posao veoma težak, odgovoran i stresan, i zaslužili ste da se na par dana na neki način opustite, a to će biti jedino ako na ovom prvenstvu budete učestvovali pod motom „važno je učestvovati“. Svima nama, ljudima, sportistima, je u duši borba za što bolji plasman, pa neka pobijede najbolji, kazao je potpredsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Andrija Popović.
Kapiten naše reprezentacije Olivera Doklestić je u toku ceremonije otvaranja položila sportsku zakletvu, nakon čega je uslijedio zabavni dio programa, u kojem su učestvovale mažoretke iz kluba „Lili“, KUD „Sloga“ iz Đenovića i Gradska muzika.

Oduševljenost ceremonijom otvaranja, ali i ljepotama Herceg Novog, nisu krili ni učesnici i gosti Turnira:

-Prvi utisak je izvanredan, a on se mnogo rauna. Ja sam prvi put u Crnoj Gori i ono što sam danas vidi, impresioniralo me je, kazao je kapiten italijnske slekcije, Roberto Skađante(Scaggiante).

-Ja sam često u Crnoj Gori, gdje sam uvijek predivno dočekan i gdje se uvijek osjećam kao kod kuće. I mislim da su ovakvi događaji odlična stvar za promociju vašeg prepoznatljivog gostoprimstva, kazao je legenda slovenačke i evropske košarke, Ivo Daneu, nosilac zlatne medalje sa Svjetskog prvenstva 1970. godine i srebrne medalje sa Olimpijskih igara 1968. godine, kada je nastupao za SFRJ.

Najčitanije