11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

HN – pripreme za obilježavanje 150 godina od rođenja Svetog Leopolda Mandića

Sa sastanka
Sa sastanka

Predsjednica Opštine Herceg Novi, Nataša Aćimović, sastala se danas sa predstavnicima Hrvatskog građanskog društva Crne Gore, povodom obilježavanja 150 godina od rođenja Sv. Leopolda Mandića (Herceg Novi 12. maj 1866. – Padova, 30. jul 1942.) i postavljanja spomen – ploče na njegovu rodnu kuću na Škveru.

Sastanku su prisustvovali prvi predsjednik Hrvatskog građanskog društva, Tripo Šubert, predsjednica podružnice Herceg Novi, Sanja Crnić, i član Upravnog odbora hercegnovske podružnice, Vicko Martić. U razgovoru su učestvovali i savjetnik predsjednice Opštine Herceg novi, Mladen Ivanović, sekretarka za kulturu Tamara Lepetić i konzervator Goran Skrobanović.

Dogovorena je saradnja u organizaciji programa povodom godišnjice rođenja velikog Sveca i ekumeniste, koji je rođen u Herceg – Novom. Najavljeno je formiranje radne grupe za pripremu događaja.

Predstavnici Hrvatskog građanskog društva iskazali su zadovoljstvo što Opština Herceg Novi podiže obilježje Sv. Leopoldu.

-Zahvalni smo što će se ova ideja, za koju smo se i sami zalagali još od 2005. godine, sada i realizovati. Zadovoljni smo raspoloženjem u Opštini Herceg Novi – kazala je nakon sastanka Sanja Crnić.

Sa sastanka
Sa sastanka

Predsjednica Opštine je upoznala goste sa projektom kandidature Herceg Novog za Evropsku prijestonicu kulture 2021. godine, ističući da očekuje podršku katoličke zajednice u Boki, koja je od velikog značaja za jedan ovakav projekat.

Najčitanije