16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

HN – Novi Turističko informativni biroi

Herceg - Novi - Foto Boka News
Herceg – Novi – Foto Boka News

Turistička organizacija Herceg Novi od juče je otvorila još sedam Turističko informativnih biroa (TIB-ovi) i to na sljedećim lokacijama u Herceg Novom u Igalu – Mjesna zajednica Igalo, na Savini – pored supermarketa Škorpion, u Zelenici – Mjesna zajednica Zelenika, u Kumboru –Mjesna zajednica Kumbor, u Đenovićima – Mjesna zajednica Đenović, u Baošićima – Mjesna zajednica Baošić i u Bijeloj – Mjesna zajednica Bijela,

U pripremi je i otvaranje Turističko-informativnih biroa: na Toploj, Kamenom, Luštici, i u Igalu na Čeprnjić krivini.

Od 2. juna 2015. god. operativni su Turističko- informativni biroi, u Igalu – preko puta TC “Galeb”, u centru grada- na Trgu Nikole Đurkovića, na Škveru – Šetalište Pet Danica preko puta plaže “Boka”, u Meljinama – iznad kružnog toka, na putnom pravcu prema Sitnici, u Kamenarima – 500 m prije trajekta kod autobuskog stajališta.

Radno vrijeme turističko informativnih biroa je pon-sub 08 – 20 sati. Osim pružnja informacija gostima grada, shodno važećim propisima u Crnoj Gori, u Turističko informativnim biroima se vrši prijava boravka turista.

Prema važećim propisima u Crnoj Gori, svi strani državljani, kao i crnogorski državljani sa mjestom prebivališta van teritorije Crne Gore, su dužni da se prijave u roku od 24 sata nakon ulaska u zemlju. Prijavu boravka vrši davalac smještaja. Ukoliko navedena lica ne borave u turističkim smještajnim objektima dužni su sami izvršiti prijavu.

Boravišna taksa iznosi 0,50 € po danu za period do 15.juna, a od 15. juna – 15. Septembra 2015. godine, boravišna taksa iznosi 0,70€ po danu po osobi. Boravišnu taksu umanjenu za 50% plaćaju lica od 12 do 18 godina starosti.

Najčitanije