13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

HN – Konkurs za oslikavanje murala u okviru festivala “Street art”

Herceg Novi stari grad
Herceg Novi stari grad

Sekretarijat za kulturu Opštine Herceg-Novi raspisao je Konkurs za izradu likovnog, umjetničkog rješenja za oslikavanje murala u okviru festivala “Street art” koji će se održati u junu ove godine.

Tokom festivala umjetnici će odabrana rješenja na temu “More” oslikavati na četiri lokacije.

Na ovaj način biće oplemenjeni betonski zidovi: na Savini iznad Osnovne škole “Milan Vuković” i iznad apartmanskog naselja “Energoprojekta”, i na Toploj ispod Osnovne škole “Dašo Pavičić” , kao i stepenište između Gradskog muzeja i Šetališta Pet Danica.

Festival organizuju Sekretarijat za kulturu, Turistička organizacija Herceg-Novi i Agencija za izgradnju i razvoj grada. Cilj “Street art” festivala je oplemenjivanje gradskih prostora i njihovo uklapanje u opšti tradicionalni urbani ambijent, uz istovremeno afirmisanje savremenih formi umjetničkog izražaja.

Na Konkursu mogu učestvovati afirmisani i neafirmisani umjetnici ili umjetničke grupe i organizacije koje se bave likovnim stvaralaštvom, sa najviše tri predložena rješenja.

Prijava treba da sadrži idejno rješenje, kao i ime ili imena autora, adresu, telefon, i mejl adresu autora, naziv rada. Uz prijavu treba dostaviti skicu i koncept rješenja, tekstualno obrazloženje rješenja i portfolio sa opisom realizovanih ranijih projekata i trajanjem realizacije.

Rok za podnošenje prijava je 15 dana.

O dostavljenim urednim prijavama odlučivaće Komisija sačinjena od četiri stručnjaka iz oblasti umjetničkog stvaralaštva, dok će peti glas dati građani putem fejsbuk stranice „Street art“ festivala.

Odluka Komisije biće objavljena u roku od 15 dana od dana zaključenja konkursa.

Tri najbolja rada biće nagrađena novčanim nagradama u iznosu od po 200 eura. Autori prva tri nagrađena rada oslikavaće murale na predviđenim lokacijama. Materijal za izradu murala, prevoz i smještaja autora nagrađenih rješenja obezbijediće organizatori.

Prijavu na Konkurs sa prilozima treba dostaviti: na adresu Opština Herceg-Novi, Trg Maršala Tita 2, Herceg-Novi, sa naznakom: Sekretarijat za kulturu, prijava na konkurs „Street art“ ili neposredno, predajom na šalteru Građanskog biroa Opštine Herceg Novi ili putem elekronske pošte tamara.lepetic@hercegnovi.me.

Tekst konkursa i slike predviđenih lokacija možete preuzeti ovdje.

Najčitanije