14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

HN-akcija “Obnovimo dječija igrališta”

Flajer Igra2015.
Flajer Igra2015.

Agencija za izgradnju i razvoj Herceg-Novog pokrenula je akciju “Obnovimo dječija igrališta”. Kako je saopšteno, cilj ove humane ideje je “zajednički obnoviti sva dječija igrališta na teritoriji opštine Herceg-Novi, i to na način da prvo budu obnovljena ona koja su najviše oštećena”.

Na igralištima koja su pristupačna djeci sa posebnim potrebama biće konstruisana specijalna ljuljaška, kako bi se pomoglo u podsticanju njihove integracije sa vršnjacima. Akcijom su obuhvaćena igrališta vrtića u Igalu i na Toploj, osnovne škole u Baošićima, Doma kulture u Bijeloj, u naseljima Gomila, Topla I, Topla II, Španjola, Savina, Meljine, Zelenika, Kumbor, Baošići i Bijela.

Iz Agencije pozivaju da svi koji su u mogućnosti podrže akciju, jer mališani zaslužuju bolji i ljepši prostor za igru. Naglašavaju da su već u pripremi akcije imali pomoć donatora koji je prepoznao važnost inicijative, štampariju “Reklame Svijet”.

Na svakom obnovljenom igralištu će biti postavljene pločice sa imenima donatora. Otvoren je poseban žiro račun – OBNOVIMO DJEČIJA IGRALIŠTA, 525-0000000005946-54 KOMERCIJALNA BANKA AD BUDVA.

Agencija će izvršiti premjer i predračun radova i shodno prilivu sredstava pristupiti realizaciji po prioritetima. Po završetku akcije na sajtu Agencije biće objavljen izvještaj o utrošenim sredstvima.

Najčitanije