18.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Hladni talas se završava u utorak

Boka, led, kamen i more - foto M. Marušić
Boka, led, kamen i more – foto M. Marušić

Meteorolog Branko Micev kazao je da se hladni talas zuavršava u utorak. Već u srijedu i četvrtka očekuje se postepeni porast temperature, sa nešto više sunca, i prestanko sjevernog vjetra.

“To će označiti kraj ove ledene serije koja je trajala nekoliko dana i koja je uslovila ekstremno niske temperature vazduha. Registrovane su rekordno niske temperature vazdiha za određene gradove za više od pola vijeka. U četvrtak u drugom dijelu dana očekuje se da će nastupiti novo naoblačenje koje će se nastaviti u petak, sa kišom na jugu i snijegom na sjeveru” – rekao je Micev.

Jutarnja temperatura izmjerena u 9 sati kretala se od od minus 21 do minus šest, najviša dnevna od minus 15 do tri stepena

U Pljevljima je u devet sati temperatura bila skoro 21 stepen ispod nule.

Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, na Žabljaku je temperatura bila skoro 15 stepeni ispod nule, a u Kolašinu oko minus 14 stepeni.

U Nikšiću je temperatura iznosila oko 11 i po stepeni ispod nule, na Cetinju minus devet i po i u Podgorici oko minus tri stepena.

U Herceg Novom, Ulcinju i Baru je temperatura ispod nule.

Boka, led, kamen i more - foto M. Marušić
Boka, led, kamen i more – foto M. Marušić

 U Crnoj Gori jutros je najviše snijega bilo na Žabljaku, 46 centimetara (cm).

Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, u sedam sati je u Plavu izmjereno 44 cm snijega, na Cetinju 40 i u Rožajama 38.

Visina snijega u Andrijevici i Šavniku je 36, u Kolašinu 32, Beranama 28 i u Bijelom Polju 25.

U Pljevljima je izmjereno 24 cm snijega, u Plužinama 15 i u Nikšiću 12.

Utorak:
Promjenljivo oblačno sa sunčanim periodima. Vjetar, mjestimično umjeren do jak, sjevernih smjerova. Jutarnja temperatura vazduha od -22 do -6, najviša dnevna od -14 do 4 stepena.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije