12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Hip hop festival „Dan brancina”

db
db

Hip hop festival “Dan brancina“, biće održan u nedjelju,  2.avgusta,  u herceg-Novom u parku “Boka”.

Festival se održava pod pokroviteljstvom Turističke organizacije Herceg Novi a logistiku su pružile Opština Herceg Novi i JUK Herceg fest, u organizaciji Nevladine organizacije „Brancin“.

Ovo je drugi po redu „Dan brancina“, a sastojaće se od, kako organizatori navode, četiri elementa hip hop kulture.

-Prvi dio događaja je dnevnog karaktera, počinje u 17 sati, kada ćemo u parku održati takmičenje u crtanju i “Break-dance”-u. Pored crnogorskih  brejkdensera „Rockingz Crew“, učestvovaće i Beograđani, „Reckognize Crew“, koji su među boljima u Evropi, kazao je član organizacionog tima Marko Mitrović. Muzičku podršku crtačima i brejkdenserima pružiće „2 beat or not 2 beat“, Dj Mrki i Pekar Aluminijum.

Drugi dio ovogodišnjeg „Dana brancina“, počinje u 20 sati u noćnom klubu „Central park“ u okviru koga će nastupi nekoliko hip hop izvođača. – Očekuje nas koncert jednog od popularnijih hip hop sastava u regionu – „THCF”, koji prvi put gostuju u Crnoj Gori. Pored njih, na bini će se naći Katedra Za Beton, Čorba, Dobbla, Nikad u Životu, „MC Edge”, a dj-evi za noćni dio su „Luminous” i Zgoobi Dan, dodaje Mitrović.

Iz organizacionog tima poručuju da bi “Dan brancina” ubuduće mogao trajati više dana. -Očekujemo mnogo zabave tokom cijelog dana, kao što je bilo i prošle godine. Organizacioni tim nastavlja da radi, jer imamo u planu da se festival održava svakog ljeta u Herceg Novom na više lokacija i da u buduće traje više dana, poručio je Mitrović.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije