16.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Hiljadu ostrva +2

U akvatorijumu Bokokotorskog zaliva, u toku je mala regata pod nazivom Hiljadu ostrva +2, u organizaciji Jahting kluba Porto Montenegro. Na ovoj regati učestvuju i jedriličari iz Boke zajedno sa učesnicima međunarodne jadranske regate, oko dva bokeška ostrva.

Dodjela nagrada pobjednicima i koktel za prvu etapu velike regate Hiljadu ostrva i regate Hiljadu ostrva +2, biće organizovan večeras srijeda, 23. septembra, na bazenu Lido, u 20 sati. Nagrade će biti dodijeljene za prvo, drugo i treće mjesto u svakoj klasi, kao i za najbržu jedrilicu u realnom vremenu.

Flota će takmičenje nastaviti u četvrtak 24. septembra u obratnom smjeru prema Rijeci. Lista učesnika od 20 regatnih tima iz Austrije, Čilea, Hrvatske, Češke, Njemačke, Velike Britanije, Mađarske, Italije, Slovenije, Slovačke i Crne Gore, samo je potvrda koliko je ova regata izazov najboljim svjetskim jedriličarima. Razlozi su nesumnjivo jedan od najpoželjnijih kurseva za navigacijske regate, živopisnost regatnog polja među jadranskim ostrvima, kao i privlačnost starta i cilja – prestižna luka u Rijeci i marina za superjahte i nautičko naselje Porto Montenegro kao jedinstveno na Jadranu. Krstaši će proći pored više od 1000 jadranskih ostrva, među kojima su i ostrva Unije, Susak, Premuda, Kornat, Vis, Lastovo i Sveti Andrija.

Najčitanije