14.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Nekoliko hiljada Novljana i njihovih gostiju dočekali Novu 2018. godinu

Nekoliko hiljada Novljana i njihovih gostiju dočekali su Novu 2018. godinu u sjajnoj atmosferi i bez ijednog incidenta. Spektakularni doček  koji su u parku Boke organizovali Opština Herceg Novi i Turistička  Organizacija, počeo je nastupom nikšićke grupe Senkina đeca. Oni su  sopstevnim interpertacijama velikih svjetskih i domaćih rock-pop hitova  odlično zagirjali prisutne, da bi binu oko 23.15 h prepustili  Novljaninu, poznatom kontautoru Vladu Georgievu.

„Prvi put da me neko pozvao da sviram za Novu godinu u gradu u kojem  sam rođen i ja sam zaista pozitivno euforičan“, poručio je Georgiev  sa bine.

Praćen ovacijama, serijom hitova jedan od najpopularnijih muzičara  regiona je podizao atmosferu da bi kulminacija bila u ponoć kada je za  bubnjeve sjeo još jedan poznati muzičar iz Herceg Novog, Dragoljub  Đuričić koji je prepoznatljivim ritmom dao zvučnu podlogu  spektakularnom vatrometu.

Novu godinu su okupljenima u parku Boka sa bine čestitali mladi  vaterpolisti Jadrana Carine, kadetski reprezentativci Crne Gore koji su  osvojili 2017. godine zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu na Malti. Za  svih osam kadeta Turistička organizacija Herceg Novi obezbijedila je  novčane nagrade, a u ime hercegnovskih prvaka Evrope zahvalio se  kapiten Luka Murišić.

Uz čestitku mladih ,ajkula” i prepoznatljive tonove pjesme ,,Anđele”  koju je u glas pjevao prepun park Boka, Vlado Georgiev je Novljane i  njihove goste uveo u 2018. godinu.

Koncert Vlada Georgieva i javni doček na otvorenom u hercegnovskom  parku Boka završio se 15 minuta prije 2 sata do kada se na tri punkta  svim prisutnima dijelilo besplatno vino i pivo.

Odabir lokacije i učesnika programa pokazalo se kao pravi potez, jer  se uz izuzetno dobru posjetu, ovim spektakularnim dočekom park Boka  nametnuo kao idealno mjesto za organizovanje značajnih manifestacija.

/ Nebojša Mandić/

Najčitanije