Hidroavionski prevoz uskoro u Crnoj Gori ?

Hidroavion

Ministartvo održivog razvoja i turizma pripremiće tokom ove godine Studiju izvodljivosti projekta “Razvoj hidroavionskog prevoza u Crnoj Gori”. Studija će dati odgovor na pitanje da li je u Crnoj Gori opravdano uvođenje ove vrste prevoza koji postoji u svim mediteranskim državama.

Savjet za praćenje turističkog razvoja i pripremu i praćenje turističkih sezona preporučilo je prošle godine Ministarstvu saobraćaja i pomorstva, Ministarstvu finansija, Ministarstvu održivog razvoja i turizma i Zajednici opština da predlože model uvođenja novih formi saobraćajne komunikacije  kao šrto su hidroavioni i interni helikopterski prevoz.

Osnovna prednost hidroaviona je da se mogu upotrebljavati svuda gdje ima dovoljno velike vodene površine.  Zbog toga su se na samom početku razvoja avijacije gradili i veliki prekookeanksi hidroavioni, jer su oni u to vrijeme pružali veću sigurnost putnicima u slučaju kvara.

Izvorwww. seebiz.eu
Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.