14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

I HGI dobila mjesto u lokalnoj upravi

Tivat foto Boka News
Tivat foto Boka News

Kao što se i naslućivalo, kompletiranje nove vladajučće koalicije u Tivtu je završeno, formlanim ulaskom i HGI u vez ranije ozvaničen savez DPS i SD.

Naime, nakon što je gradonačelnica prof.dr. Snežana Matijević za drugog potpredsjednika Opštine prije desetak dana predložila Dejana Maslovara (SD), na što saglasnost treba da daju odbornici na narednoj sjednici SO u utorak, juče je odbornicima došla dopuna dnevnog reda za tu sjednicu sa predlogom za davanje saglasnosti na imenovanje Ilije Janovića (HGI) za trećeg potpredsjednika Opštine. Prethodno je na tu funkciju već imenovan i dr Sniša Kusovac (DPS).

Inače, DPS je na lokalnim izborima 17.aprila osvojio apsolutnu većinu sa 17 mandata od 32-članom tivatskom parlementu, pa mu SD sa svoja 4 odbornika i HGI sa 2, uopšte nisu trebali da vrši vlast u najmanjoj bokeljskoj opštini. Lokalni DPS je bio  protiv uključivanja SD i HGI i dijeljenja „osvojenog kolača“ sa te dvije partije, ali je centrala partije na čelu sa političkim direktorom Tarzanom Miloševićem i koordinatorima za Tivat Predragom Nenezićem i Goranom Jevrićem, izvrila ogroman pritisak i inzistirala da se i SD i HGI moraju uzeti u lokalnu koaliciju. Razlog je, kako nezvanično saznajemo, da se partijama Ivana Brajovića i Marije Vučinović „vrati dio usluga“ koje su SD i HGI napravile DPS-u glasajući za sve predloge te stranke u državnom parlamentu kojima se DPS obračuvavao sa opozicijom i prvenstveno SDP Ranka Krivokapića, kao i „pokazivanje dobre volje“ DPS prema Socijaldemokratama i HGI i „signalizovanje njihovom članstvu“ da ih DPS „neće ostaviti na cjedilu“ na predstojećim parlamentarnim izborima u oktorbru.

Ovakva politika centrale DPS u slučaju Tivta, rezultiraće i ogromnim uvećanjem lokalne administracije pa će lokalna uprava po novoj sistematizaciji koja se trenutno uvodi, biti gotovo duplirana u broju sekretarijata, direkcija i službi u odnosu na dosadašnju, što se ni najmanje ne sviđa novoj gradonačenici prof.dr. Snežani Matijević.

Izvor:S. L.

Najčitanije