16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Hercegnovski strip festival – Pank strip vikend u H.Novom

psihomodo pop live

U slavu devete umjetnosti i četrdeset godina od nastanka ,,umjetnosti bunta“ Hercegnovski strip festival(HSF) organizuje Pank strip vikend. Od danas do nedjelje na više grad se ponovo pretvara u veliku ,,tablu sa baločnićima“, ali ovoga puta raširenu i na dio hercegnovske rivijere. U skladu sa tim opredjeljenjem zvanično otvaranje Pank strip vikenda i koncert najpoznatije punk-rock grupe sa ovih prostora, zegrebačkoh Psihomodo popa, je večeras u 21 sat na platou ispred Doma kulture Đenović, gdje će se već od 17 sati početi sa programom crtanja za fanove, crtanja na majicama, uz neizostavnu strip berzu.

,,Već pominjanim gostima Rufusu Dayglou i Walteru Tronu pridružio se i naš stari znanac, stroyboarder planetarno poznate serije ’Igra prijestola’, William Simpson koji je rekao danema šanse da jedna ovakva žurka kakav je pank strip vikend prođe bez njega. Tako da je gost iznenađenja kojeg smo najavljivali došao ponovo u naš grad i to na svoj zahtjev da još jednom upotpuni spektakl koji poklanjamo svim ljubiteljima stripa. Oni će, kako su to već navikli svi posjetioci našeg festivala, iamti live-art session, a u crtanju za fanove će im se prodružiti i domaći autori“, poručuju iz HSF-a. Centralni događaj današnjeg programa je svakako koncert zagrebačkog Psihomodo popa.

,,U Herceg Novom nismo svirali nikada i baš mi je drago da ćemo gostovati kod vas, a publika može očekivati odličan rock and roll koncert koji će biti neki presjek naše karijere“, kazao je frontmen grupe Psihomodo pop, Davor Gobac.

Iako je prvobitno bilo najavljeno da će se koncert poznatih zagrebačkih pankera održati na Peoples beach baru na Toploj, organizatori su zbog velike zainteresovanosti promjenili lokaciju. Tako da će koncert i zvanično otvaranje Pank strip vikenda biti ispred ili u Domu kulture Đenović.

,,To je jedini dovoljno veliki prostor koji u slučaju kiše može da primi sve zainteresovane za ovakvu vrstu koncerta i muzički spektakl koji pripremamo“, objasnili su iz HSF-a.

Ulaz na koncert, kao i na sve programe u okviru strip vikenda, biće slobodan, a poznati zagrebački bend nastupa poslije zvaničnog otvaranja zakazanog za 21 sat i svirke predgrupa Hunting Souls, Podosti i Fast woman and slow horses kojima će se pridružiti i italijanski strip autor i muzičar Walter Trono.

Hercegnovski Strip Festival, jedini strip festival u Crnoj Gori, koji postaje i jedna od vodećih manifestacija posvećenih devetoj umjetnosti u regionu, proslavio je u septembru prošle godine svoje deseto izdanje. U skladu sa tim organizatori su u prethodnoj godini svim ljubiteljima stripa priuštili pravi spektakl, a na tom fonu nastavili i ove godine sa željom, kako ističu, da se pokaže koliko ej strip ustvri vrlo ozbiljna umjetnost povezana ne samo sa ostalim granama umjetničog stvaralaštva već i sa kulturom življenja.

Program Pank strip vikenda

petak 7. april

– Dom kulture Đenovići

17;00h: berza, live art, crtanje na majicama – Rufus Dayglo, Walter Trono, William Simpson, Nikola Ćurčin

21;00h: svečano otvaranje  koncert – Psihomodo pop – predgrupe: Fast women&slow horses with Walter Trono; Hunting souls; Podosti

subota 8. april

– KINO – trg Nikole Đurkovica

12;00h: Izložba – Rufus Dayglo live art; Velika strip prevara/Great comic swindle; berza

– Pub Got – stepeništeste 28. oktobra

20;00h: Punk stairs Dayglo, Trono, Ćurčin, Simpson

nedjelja 9.april

– KINO – trg Nikole Đurkovica

10;00h: Cjelodnevni punk filmovi; all day punk movies berza; live art 20;00h: Film: Sid&Nancy; uloge: Gary Oldman – Chloe Webb scenaristi: Alex Cox, Abbe Wool; režija: Alex Cox

 

Najčitanije