8.7 C
Kotor

Slušaj online radio

U Herceg-Novom uspješna postsezona, sedam odsto više turista

Herceg Novi – foto Boka News

Prema podacima  TO Herceg-Novi, u tom gradu boravi  5. 437 registrovanih gostiju, što predstavlja 7% više u odnosu na isti period prošle godine,  od kojih je 2.553 smješteno u hotelima.

Dobar trend posjećenosti tokom ljeta nastavljen je i u septembru, ali i prvih dana ovog mjeseca. Tome u prilog su i niže cijene smještaja, u prosjeku oko 20 odsto.

U Hotelu „Lighthause“ u Igalu i dalje bilježe odličnu popunjenost kapaciteta. Trenutno iznosi  90 odsto, odnosno u hotelu odmara oko 300 gostiju, kazao nam je direktor prodaje Jovan Mićunović.

-Dobru posjetu imamo do 7. oktobra, a od tada do sredine ovog mjeseca, popunjenost kapaciteta biće 50 procenata. Praktično do Nove godine nemamo veći broj najavljenih gostiju, dolaziće manje grupe Koreanaca, dok smo tokom Novogodišnjih i Praznika mimoze rasporodati – kazao je Mićunović.

U hotelu “Palmon Bay”  novi cjenovnik se primjenjuje od 11. septembra, a cijene su niže za 35 odsto, odnosno noćenje za doručkom kretaće se od 41 do 77 eura po osobi. Direktorica Jelena Đurašković ističe da su izuzetno zadovoljni posjećenošću, a u periodu postsezone, najviše gostiju je  koji dolaze na kongrese i seminare. Takav trend  zadržaće se do kraja oktobra.

Sezona u hotelima  “Delfin” i „Park“ potrajaće do kraja mjeseca jer u oba objekta kompanije „Carine“  bilježe skoro stoprocentnu popunjenost. Riječ je o ugovorenim aranžmanima sa francuskim i njemačkim gostima, a cijene su formirane po sistemu “all  inclusive”.  Po riječima direktora kompanije „Carine“ Čeda Popovića, jedan od hotela biće otvoren do 15. novembra. Ugovor sa francuskim turistima koji dolaze u hotel  „Delfin“ produžen na još  četiri  godine, a aranžman je napravljen za sljedeću godinu i sa njemačkim turistima, koji će biti smješteni u hotelu „Park“.

Za Institut Igalo ovo će biti jedna od uspješnijih godina. Kako navode u menadžmentu do 1. septembra ostvareno je preko 150.000 noćenja, skoro 10 odsto više nego lani.  U toku je sklapanje ugovora za sljedeću godinu, a u okviru državnog norveškog programa u narednoj očekuju 140 pacijenata više iz ove zemlje. Tokom ove godine usluge Instituta koristilo je 750 Norvežana.

Druga faza će biti zatvorena krajem oktobra, a prva krajem decembra.

Izvor:Radio HN

Najčitanije