15 C
Kotor

Slušaj online radio

Herceg Novi: Uhapšeni osumnjičeni za pljačke

Herceg-Novi-Luštica
Herceg-Novi-Luštica

Policija je uhapsila V.B. (20) iz Herceg Novog i V.V. iz Trebinja zbog sumnje da su u Herceg Novom počinili tri teške i jednu tešku krađu u pokušaju.

“Ova krivična djela izvršena su u marketima “Idea” u Herceg Novom, u periodu od 6. septembra do 26. novembra, a V.B. je osumnjičen da je sam počinio dvije teške krađe i jednu tešku krađu u pokušaju, dok su za izvršenje jedne teške krađe osumnjičeni obojica”, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako se dodaje sumnja se da je V.B, u noći između 6. i 7. septembra provalio u unutrašnjost marketa u Bijeloj i iz njega ukrao cigarete i alkoholna pića vrijedna 3.134 eura.

“Takođe se sumnja da je ovo lice, u noći između 19. i 20. septembra nakon provaljivanja, iz marketa u Bijeloj pokušalo da otuđi robu u čemu nije uspjelo jer su ga primijetili građani nakon čega je odmah pobjegao. V.B. je i, kako se sumnja, provalio u unutrašnjost marketa u Baošićima u noći između 6. i 7. oktobra 2016. godine, odakle je otuđio veću količinu cigareta i alkoholnih pića i marketu pričinio štetu od 2.496 eura”, navode iz policije.

Sumnja se i da su V.B. i V.V, u noći između 25. i 26. novembra provalili u market u Baošićima odakle su ukrali cigarete, alkohol i kozmetiku, čime su oštetili market za 4.787 eura.

“Policijski službenici CB Herceg Novi su pretresom stana koji je koristio V.V. pronašli i oduzeli jedan dio otuđenih cigareta i druge robe, koji su vratili vlasniku, dok se za ostalim otuđenim stvarima traga. Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosi 10.417 eura. Osumnjičeni V.B. i V.V. su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom”, saopšteno je iz policije.

Najčitanije