10 C
Kotor

Slušaj online radio

Herceg – Novi u finalu Jadranskih igara

Na bazenima Kantrida u Rijeci u nedjelju 6. septembra održano je drugo ovogodišnje Međunarodno polufinale Jadranskih igara u kojem je šest ekipa tražilo prolazak u daljnji tok takmičenja – veliko Međunarodno finale u Biogradu na Moru.
Pobjednik polufinala je ekipa Herceg – Novog koja je slavili pred punim tribinama.
Pravo nastupa u velikom Međunarodnom finalu u Biogradu na Moru ostvarilo je šest zemalja iz oba polufinala prema ukupnom zbroju bodova, a ovogodišnji finalisti su Herceg Novi (Crna Gora, Maribor (Slovenija), Pag (Hrvatska), Moconesi (Italija), Skopje (Makedonija) i Harkany (Mađarska).

Šest odlično raspoloženih takmičarskih ekipa – Igalo (Crna Gora), Solin (Hrvatska), Moconesi (Italija), Velenje (Slovenija), Bad Radkersburg (Austrija) i Herceg Novi (Crna Gora) – snage su odmjerili u igrama morska alka, jadranska bitka, leteći vaterpolo, vino, mošarka i veslo. Od samog je početka bilo napeto i neizvjesno, a najveća se borba vodila između dvije crnogorske ekipe koje su sve do mošarke imale identičan broj bodova.

U neizvjesnoj borbi koju je publika imala prilike vidjeti iz prve ruke, više je sreće i koncentracije imala ekipa Herceg Novog, koji su se nakon mošarke konačno bodovno odvojili od druge crnogorske ekipe te u konačnici i pobjedili po završetku igara. Drugo je mjesto osvojila ekipa Velenja (Slovenija), dok je treće mjesto osvojila ekipa Moconesi (Italija), koja je ujedno bila i najugodnije iznenađenje natjecanja.

Sliku iz Rijeke, odnosno međunarodni dio natjecanja u kojem smo ovog vikenda imali prilike uživati prenijet će šest zemalja u regiji, a gledatelji u Hrvatskoj prvo od tri natjecanja imat će prilike vidjeti već idućeg vikenda na programu Nove TV.

Dva dana natjecanja u Rijeci oduševilo je i publiku i same natjecatelje, a bazeni Kantrida pokazali su se kao jedna od impresivnijih lokacija na kojima se igre mogu održati. Pred međunarodnim finalistima kratak je odmor, a nakon toga put u Biograd na Moru gdje je već iduće subote na rasporedu finale svih finala koje je ujedno i završetak ovogodišnje turneje duge 106 dana, a u kojem ćemo konačno saznati apsolutnog pobjednika šeste sezone Jadranskih igara.

Najčitanije