Herceg Novi: Smijenjen predsjednik SO Andrija Radman

Opština Herceg Novi

Andrija Radman (DPS) predsjednik Skupštine Opštine (SO) Herceg Novi smijenjen je danas na predlog opozicije.

Za njegovu smjenu glasalo je 19 odbornika, jedan je bio uzdržan, a 11 je bilo protiv.

Ranije su predstavnici hercegnovske opozicije Danijela Đurović (SNP), Boris Seferović (Nova srpska demokratija) i Miloš Konjević (Novska lista) predali inicijativu za sazivanje vanredne sjednice i razrješenje Radmana sa mjesta predsjednika lokalnog parlamenta.

Radman

U obrazloženju inicijative je ranije navedeno da je “Opština Herceg Novi ušla u period ozbiljne političke krize, koja je rezultirala vanrednim lokalnim izborima, drugim u protekle dvije godine”, a naveli su i da smatraju da predsjdenik SO nema potreban legitimitet za obavljanje te funkcije.

“DPS ne može biti garant održavanja fer i demokratskih izbora,  te je s toga neophodno i personalnim rješenjem obezbjediti slobodu političkog izražavanja za sve naše sugrađane”, poručili su tada opozicionari, podsjećajući da je riječ o zajedničkoj inicijativi 21 od 34 odbornika lokalnog parlamenta.

S.K

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.