9.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Herceg – Novi se uskoro priključuje na regionalni vodovodni sistem

Herceg - Novi
Herceg – Novi

Javno preduzeće „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje” i „AzmontInvestments“ d.o.o, kao investitor projekta Porto Novi zaključili su ugovor o avansnoj uplati obaveza po pitanju izmirenja posebne naknade za izgradnju regionalnog sistema vodosnabdijevanja Crnogorskog primorja, u ukupnoj vrijednosti od 2.065.000 eura.

Ugovor, koji dodatno potvrđuje društveno odgovorno poslovanje investitora i brigu za interes lokalne zajednice, potpisali su Rashad Aliyev, izvršni direktor „AzmontInvestments“ d.o.o. i Goran Jevrić, direktor JP „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“.

„Prepoznajući dugoročan interes za obezbjeđenjem neprekidnog snabdijevanja vodom visokog kvaliteta na prostoru budućeg prestižnog turističkog kompleksa Porto Novi u Kumboru, ali i u interesu svih građana, potpisali smo ugovor koji potvrđuje kvalitet zajedničkih napora dvije kompanije na rješavanju izazova na putu razvoja Crne Gore kao turističke destinacije, a u konkretnom slučaju, posebno razvoja opštine Herceg Novi. Ovim ugovorom je otklonjena i posljednja prepreka za spajanje opštine Herceg Novi na regionalni vodovodni sistem, jer je njime zaokružena finansijska konstrukcija za realizaciju projekta i stvorene pretpostavke za raspisivanje postupka javne nabavke za odabir izvođača radova“, saopštio je direktor JP „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“, GoranJevrić.

Prema Jevrićevim riječima, radovi obuhvataju izgradnju nedostajućeg cjevovoda u dužini od 3,2 km na području opštine Tivat, čime će se u cjelosti izgraditi 1. faza regionalnog vodovodnog sistema.

„Potpisivanje ovog Ugovora predstavlja još jednu potvrdu uspješne poslovne politike JP „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje”, jer u jubilarnoj 2016. godini, pored mnogih drugih poslovnih uspjeha, zahvaljujući privremenom tehničkom rješenju, uz korišćenje vodovodne infrastrukture opštine Tivat i snabdijevanjem vodom iz regionalnog sistema, područje hercegnovske rivijere, po prvi put tokom posljednjih 20 godina, nije imalo restrikcija u vodosnabdijevanju tokom glavne turističke sezone“, dodao je Jevrić.

 

Najčitanije