Herceg Novi: Rasvijetljena teška krađa počinjena na štetu karate kluba

Policija

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Herceg Novi su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, rasvijetlili krivično djelo teška krađa počinjeno na štetu karate kluba „Bijela Carine“ i tom prilikom protiv jednog maloljetnika podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku, dok su spisi predmeta za lice koje je, kako se sumnja, sa njim počinilo ovo krivično djelo, jer je zbog uzrasta krivično neodgovorno, dostavljeni nadležnom tužiocu na upoznavanje.

Naime, službenici CB Herceg Novi su podnijeli nadležnom tužiocu krivičnu prijavu protiv M.M. (15) iz Herceg Novog. On je, kako se sumnja, sa E.A. (13), počinio krivično djelo teška krađa. Oni su, sumnja se, u noći 20/21.10.2017 godine, došli ispred Doma kulture u Bijeloj, gdje se nalaze prostorije karate klub „Bijela Carine“, i tom prilikom upotrebom podesnog sredstva i fizičke snage provalili u unutrašnjost objekta i otuđili tri bicikla marke „Adria“ nakon čega su se udaljili u nepoznatom pravcu. Sumnja se da je E.A. zamijenio bicikl sa jednim licem, dok je M.M. jedan otuđeni bicikl sakrio u blizini OŠ „Orijenski bataljon“. Materijalna vrijednost otuđenih bicikala je oko 500 eura.

Bicikli su pronađeni i vraćeni vlasniku.

O događaju je obaviješten državni tužilac za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom, koji je naložio da se protiv M.M. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa. Drugo maloljetno lice E.A, je krivično neodgovorno zbog uzrasta ispod 14 godina, te su spisi predmeta koji se odnose na njega dostavljeni tužiocu u formi obavještenja.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.