Herceg Novi: Predsjednik Filip Vujanović otvorio galeriju “Novi, to sam ja”

DIO PROJEKTA KANDIDATURE HN ZA EVROPSKU PRIJESTONICU KULTURE

Otvaranje galerije - foto Radio HN
Otvaranje galerije – foto Radio HN

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović otvorio je u utorak u centru Herceg Novog galerijiu “Novi, to sam ja”, koja je dio projekta  kandidature Herceg Novog za Evropsku prijestonicu kulture 2021. godine.

“Projekat Evropske prijestonice kulture Herceg Novog 2021. godine vidim kao šansu da se valorizuju vrijednosti kulture Herceg Novog, bogata kulturna baština i vrijedne institucije kulture Novog i važne manifestacije kulture koje ovaj grad ima, ali isto tako da se valorizuje vrijednost Boke, prepoznate u međunarodnoj zajednici i ukupne vrijednosti Crne Gore”, kazao je Vujanović.

On je podsjetio da su se u promociju uključili Tivat i prijestonica Cetinje  “prepoznajući i svoj interes u njemu”, a da su projekat takođe podržali , susjedni gradovi Dubrovnik i Trebinje.

“Otvaranje Galerije nam je mnogostruko važno. Ne samo zato što je u pitanju prvenstveno kultura, već što očekujemo da nam upravo ove dugoročne razvojne strategije grada donesu znatne društvene i privredne dobrobiti”, kazala je predsjednica Opštine Nataša Aćimović.

Otvaranje galerije - foto Radio HN
Otvaranje galerije – foto Radio HN

Projekat Herceg Novi –Evropska prijestonica kulture 2021, pokrenut  je prije godinu ipo, a sada je dospio do finala najvećeg evropskog kulturnog projekta . Podršku na tom putu putu dali su i gradovi Boke Kotorske – Tivat, Kotor i Budva. Projekat ima i nacionalnu podršku – Vlade Crne Gore i Predsjednika države. U finalnoj fazi projektni partneri su Glavni grad Podgorica, Prijestonica Cetinje, Bar i Ulcinj.

U Galeriji je otvorena izložba Mine Radović. Dragan Karlo Đorđević predstavio je himnu projekta Herceg Novi 2021 – Moj grad, kao i novi CD „Carlo sings standards“.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.