7.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Herceg Novi oblači novogodišnje ruho

Postavljanje dekorativne rasvjete, novembar 2017

Radnici preduzeća „Komunalno stambeno“ danas su počeli sa postavljanjem novogodišnje dekoracije na ulicama Herceg Novog. Prvi ukrasni elementi postavljeni su u Njegoševoj i Ulici Mića Vavića, od Tople ka centru grada.

U proteklom periodu pregledana je i sređena prošlogodišnja dekorativna rasvjeta, a u saradnji sa Sekretarijatom za komunalne djelatnosti i ekologiju dogovoren je raspored postavljanja, što će biti izvedeno tokom narednih dana.

Ulice Herceg Novog krasiće i novi elementi dekorativne rasvjete. Opština Herceg Novi započela je proceduru nabavke, a u postavljanje će se krenuti odmah po isporuci, do kada će svi stari ukrasi već biti montirani.

Lokalna uprava poziva i gradske privrednike da se uključe u dekorisanje grada, uređenjem sopstvenih poslovnih prostora i objekata ili donacijama za ukrašavanje novskih ulica. Pozitivni primjeri su kompanija „Imperio Holdings Limited“, koja se odmah odazvala pozivu i donirala sredstva za uličnu dekoraciju, i preduzeće „Zožeta“ koje će donirati prirodnu jelku za Trg Nikole Đurkovića.

Posebna pažnja biće posvećena uređenju parka „Boke“, kako u cilju što bogatijeg dekorisanja, tako i radi ukupnog uređenja parka u kojem će se tokom četiri dana održati program dočeka Nove godine, u organizaciji Opštine i Turističke organizacije Herceg Novi.

 

Najčitanije