20.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Herceg Novi: U nastavku akcije „Boka“ lišena slobode dva lica

Herceg Novi – hapšenje – Boka News

U nastavku akcije “Boka” u Herceg Novom uhapšene su dvije osobe iz tog grada, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, saopštila je Uprava policije. U akciji su uhapšeni J.M. (36) i D.K. (42).

Policija je u Herceg Novom pretresla je stan koje koriti J.M. (36) iz Herceg Novog. “Prilikom pretresa na licu mjesta su zatečena dva bezbjednosno interesantna lica G.F. (39) i D.K.(42) iz Herceg Novog”, saopštila je Uprava policije.

Prilikom pretresa policija je pronašla i oduzela 33 metka puščane municije raznog kalibra, jednu ručnu bombu „M57“, pušku nepoznate marke i kalibra, dva bajoneta, boks, metalnu palicu na izvlačenje, dva prazna okvira od pištolja, zatvarač od puške i jednu granatu, najvjerovatnije od ručnog raketnog bacača.

“Nakon kriminalističke obrade utvrđeno je da jedan metak pištoljske municije, dva prazna okvira od pištolja, jedna granata, najvjerovatnije od ručnog raketnog bacača, metalna palica na izvlačenje, zatvarač od puške, dva bajoneta i metalni boks pripadaju J.M, dok 32 komada puščane municije, puška nepoznate marke i kalibra i ručna bomba „M57“ pripadaju D.K”, saopštila je Uprava policije.

Municija i ekploziv biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

“O događaju je obaviješeten državni tužilac u ODT u Herceg Novom koji je naložio da se J.M. i D.K. liše slobode i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”, saopštila je policija.

Službenici Uprave policije, u aktivnostima koje sprovode u borbi protiv organizovanog kriminala, a koje koordinira Sektor kriminalističke policije su, u šest akcija koje su sprovedene u prethodnih mjesec dana izvršili pretrese na 103 lokacije na jugu i sjeveru.

“Priveden je veliki broj lica. Oduzeti su vatreno oružje i municija, hladno oružje, skupocjeni automobili, droga, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više lica je lišeno slobode zbog krivičnih djela u vezi sa zelenaštvom, ilegalnim posjedovanjem oružja i zloupotrebom opojnih droga. Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima”, saopšteno je iz policije uz poruku da se aktivnosti na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju organizovanog kriminala nastavljaju.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije