20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Herceg Novi: Mjesec zaštite od požara

Služba zaštite i spasavanja HN

„Mjesec zaštite od požara“ naziv je kampanje koju je Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa hercegnovskom Službom zaštite i spasavanja  predstavio danas na trgu Nikole Đurkovića u Herceg Novom.

Dijeljeni su flajeri sa upustvima kako se treba ponašati u slučaju požara, a učenicima osnovnih škola “Dašo Pavičić” i “Milan Vuković predstavljeno je navalno vozilo.

Kampanja je organizovana u okviru projekta “SVAROG 2017” koji se realizuje u okviru Mehanizma za civilnu zaštitu EU, a finansira ga Evropska komisija – Generalni direktorat za evropsku civilnu zaštitu i aktivnosti humanitarne pomoći. Cilj je jačanje regionalne i prekogranične saradnje u oblasti zaštite od požara, upoznavanje sa procedurama i funkcionisanjem Mehanizma za civilnu zaštitu EU, testiranje i uvježbavanje standardnih operativnih procedura u slučaju požara, razmjena informacija, znanja i najbolje prakse između timova za zaštitu i spašavanje od požara, kazala je načelnica Direktorata za vanredne situacije Herceg Novi  Lidija Petrone Kolar.

Ona je podsjetila da je Crna Gora  od septembra 2014. godine članica Mehanizma za civilnu zaštitu EU. “Tako smo ostvarili određene benefite na kvalitet odgovora u vanrednim situacijama. Možemo koristiti ljudske i materijalne resurse drugih država, razmjenivati ekperte i drugo”, objasnila je Petrone Kolar.

Saradnja sa Emergensea

Igor Mareš iz Službe zaštite i spasavanja  upoznao je djecu o radu Službe.

Kampanja „Mjesec zaštite od požara“ biće organizovana u svim gradovima Crne Gore.

/S.K/

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije