13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Herceg Novi – komunalne službe čiste puteve u zaleđu

Tokom naredna dva sata, od 11 do 13 sati biće privremeno obustavljen saobraćaj za sva motorna vozila  na dionicama Kameno-Ubli i Sitnica-Kruševice-Vrbanj, radi čišćenja i nasipanja puteva, obavještavaju iz Sekretarijata za komunalne djelatnosti i ekologiju Opštine Herceg Novi.

Opštinske službe i preduzeća su u punom kapacitetu angažovani na otklanjanju posljedica koje su izazvale sniježne padavine u Herceg Novom tokom prethodne noći i jutra.

Stanje u užem dijelu grada je za kratko vrijeme stavljeno pod kontrolu, a ekipe nastavljaju sa radom u širem gradskom jezgru i okolnim naseljima, kazao je sekretar za komunalne djelatnosti i ekologiju Ilija Peulić, koji i koordinira ovim akivnostima.

Na čišćenju su angažovana preduzeća „Čistoća“, „Vodovod i kanalizacija“ i „Komunalno-stambeno“, kao i kooperanti, te Služba Zaštite i spasavanja i Služba komunalne policije

Na jutrošnjem koordinacionom sastanku svih službi u lokalnoj upravi dogovorena je organizacija rada, kako bi za što kraće vrijeme saobraćajnice bile očišćene i posute solju i rizlom.

Ekipe su podijeljene i rade u četiri zone: Igalo – Meljine, Meljine – Kamenari, Meljine – Sitnica, a trotoare čisti predzeće „Čistoća“.

Uspostavljena je odlična saradnja sa Konavlima, čije ekipe čiste dionicu između granica Crne Gore i Hrvatske, kao i sa preduzećem „Crnagoraput“ čija operativa održava Jadransku magistralu.

S obzirom da se tokom naredne noći očekuje ponovni pad temperature, saobraćajnice će biti posute i u popodnevnim časovima, a sve ekipe ostaju u punoj pripravnosti.

Upozoravamo učesnike u saobraćaju da je korišćenje zimske opreme obavezno, te da na put ne bi trebalo da kreću bez prijeke potrebe.

Savjetujemo poseban oprez zbog leda na ulicama i stepeništima.

Molimo građane da ispune svoju dužnost i očiste snijeg ispred poslovnih i stambenih objekata, ukoliko ga ima.

Pozivamo sve da svoje prijave upućuju putem „Sistema 48“, pozivom na broj telefona 19800.

Najčitanije