Herceg Novi – Internacionalni susret klapa Skalinada

2.Internacionalni susret klapa Skalinada biće održan u Herceg Novom, na trgu “Nikola Đurković” u petak 28. jula u 21 sat.

Festival je za razliku od prošle godine posvećen samo klapskom pjevanju, a kapela pjevanju. Susret je revijalnog karaktera.

Učestvovaće sedam crnogorskih klapa, dvije klape iz Hrvatske „Kaše“ iz Dubrovnika koja će se predstaviti 15-minutnim nastupom  i „Contra“ iz Splita, koja će kao specijalni gost,  održati polusatni koncert, na završetku programa.

Na počeku susreta nastupiće Gradska muzika Herceg-Novi i  klapa Castel Nuovo. Ostali učesnici su  klapa Maris, Bisernice Boke i Inkanto  iz Kotora, Klapa Jadran iz Tivta,  Harmonija iz Budve i Assa voce iz Podgorice.

TO Herceg Novi je generalni pokrovitelj, a realizaciju manifestacije su podržali opština Herceg Novi  i kompanije Blue line.

Budžet ovogodišnjeg susreta klapa iznosi oko 15.000 eura.

„Nadam se da će HN i po ovoj  vrsti mediteranske muzike postati prepoznatljiv, kao što je propoznatljiv  po drugim festivalima koji se  godinama održavaju u HN.  Vjerujem da će svi koji  uživati, da će program biti  na višem nivou nego prošle godine, da će TO ostati pokrovitelj manifestacije ib da će ona, s obzirom da je ovo tek početak, uskoro prevazići okvire HN pa i Crne Gore“ kazala je na današnjoj presici Ana Stanišić, direktorica TO Herceg – Novi.

„Iz klapske pjesma koja je živjela dugo godina u Herceg – Novom rođena je ideja za susret na  skalama ispod Tore i želja da tu  budu sve crnogorske klape i da pozovemo maksimalan broj klapa iz Dalmacija. To nam je i prošle godine uspjelo. Drago nam je da nam se priključio, kao počasni predsjednik, Lazar Seferović koji je od prvog dana u Bokeljima sa kojima sam  i sam dugo  pjevao. Kasnije sam bio u klapi Stari kapetan i jedan od osnivača klape Castel Nuovo.  Plan je da sledeće godine susrete organizujemo tokom dva dana“ kazao je Duško Milinović, član Organizacionog odbora

 

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.