12.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Herceg Novi – Internacionalni susret klapa Skalinada

2.Internacionalni susret klapa Skalinada biće održan u Herceg Novom, na trgu “Nikola Đurković” u petak 28. jula u 21 sat.

Festival je za razliku od prošle godine posvećen samo klapskom pjevanju, a kapela pjevanju. Susret je revijalnog karaktera.

Učestvovaće sedam crnogorskih klapa, dvije klape iz Hrvatske „Kaše“ iz Dubrovnika koja će se predstaviti 15-minutnim nastupom  i „Contra“ iz Splita, koja će kao specijalni gost,  održati polusatni koncert, na završetku programa.

Na počeku susreta nastupiće Gradska muzika Herceg-Novi i  klapa Castel Nuovo. Ostali učesnici su  klapa Maris, Bisernice Boke i Inkanto  iz Kotora, Klapa Jadran iz Tivta,  Harmonija iz Budve i Assa voce iz Podgorice.

TO Herceg Novi je generalni pokrovitelj, a realizaciju manifestacije su podržali opština Herceg Novi  i kompanije Blue line.

Budžet ovogodišnjeg susreta klapa iznosi oko 15.000 eura.

„Nadam se da će HN i po ovoj  vrsti mediteranske muzike postati prepoznatljiv, kao što je propoznatljiv  po drugim festivalima koji se  godinama održavaju u HN.  Vjerujem da će svi koji  uživati, da će program biti  na višem nivou nego prošle godine, da će TO ostati pokrovitelj manifestacije ib da će ona, s obzirom da je ovo tek početak, uskoro prevazići okvire HN pa i Crne Gore“ kazala je na današnjoj presici Ana Stanišić, direktorica TO Herceg – Novi.

„Iz klapske pjesma koja je živjela dugo godina u Herceg – Novom rođena je ideja za susret na  skalama ispod Tore i želja da tu  budu sve crnogorske klape i da pozovemo maksimalan broj klapa iz Dalmacija. To nam je i prošle godine uspjelo. Drago nam je da nam se priključio, kao počasni predsjednik, Lazar Seferović koji je od prvog dana u Bokeljima sa kojima sam  i sam dugo  pjevao. Kasnije sam bio u klapi Stari kapetan i jedan od osnivača klape Castel Nuovo.  Plan je da sledeće godine susrete organizujemo tokom dva dana“ kazao je Duško Milinović, član Organizacionog odbora

 

Najčitanije